Білий гриб березовий
Серед боровиків зустрічаються грибочки з яскравою, навіть епатажної зовнішністю, якими мимоволі замилуєшся, завмерши на кілька хвилин, перш ніж зрізати їх. А є і досить скромні види, такі як Білий гриб березовий, основна цінність яких полягає не в зовнішності, а в змісті.
Білий гриб березовий
Білий гриб березовий – Boletus betulicolaПо-іншому цей підвид білих грибів називається колосовики, оскільки в деяких регіонах Росії він з'являється на світ, коли колоситься жито.Зовнішні дані гриба
капелюшок гриба
Колосовики нарощує велику капелюх діаметром від 5 до 15 см, що володіє в юності подушковидної формою, в дорослому стані – більш плоскою. Капелюхи мають гладку або злегка зморшкувату глянсувату поверхню. Забарвлення варіюється від блідо – жовтого до вохристо – білого, буває і зовсім білим.Гриб має білою щільною м'якоттю, яка практично не має смаку і не змінює забарвлення після ушкоджень.Низ капелюхів оформлений трубчастої масою – білої у юних екземплярів і блідо – жовтою у дорослих. Шар з трубочок довжиною 10-25 мм буває вільним або приростають, з наявністю маленького поглиблення.Залишків покривала Білий гриб березовий не має. У дозрілому стані виробляє гладенькі подовжені суперечки в коричневому Споровий порошку.ніжка гриба
Ніжки колосовики виростають до 20-40 мм в товщину і 5-12 см у висоту, повністю заповнюються м'якоттю і володіють формою діжок.Ніжка пофарбована в блідо – коричневий колір, зверху оформлена білою сіткою.Білий гриб березовий – Boletus betulicola
місця поширення
Даний боровик воліє березові гаї і змішані ліси, узлісся і узбіччя доріг, де присутні берези. Місця частих зустрічей з білим грибом – Далекий Схід, Мурманська область, Східна і Сибір, західноєвропейські країни.Плодоношення буває рясним і не дуже, поодинці і групками. Гриб плодоносить в червні – жовтні.подібні види
Колосовики зовні дуже схожий на Жовчний гриб, що володіє гіркою токсичною м'якоттю. Жовчні гриби відрізняються рожевіють у міру зростання трубчастим шаром і тим, що сіточка, яка прикрашає їх ніжки, темніше основного тону ножний поверхні.На відміну від березового боровика, його ні в якому разі не можна вживати в їжу: це загрожує серйозним отруєнням.
їстівність
Хоча Білий гриб березовий не може похвалитися смачною сирої м'якоттю, її насичений грибний запах переважує цей недолік. М'якоть придбає смак після готування: гасіння, варіння або смаження, адже не дарма цей підвид цінується так само високо, як і Білий гриб.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами