здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
гірчичне масло
Гірчичне масло застосування.
гірчичне масло має цінність і як дієтичний продукт харчування і як лікувальний засіб. Через специфічний смак підходить не для всіх страв гірчичне масло.Глікемічний індекс гірчичного масла низький – близько 0.Калорійність гірчичного масла – 898 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність гірчичного масла в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 99,8 грама; вуглеводи 0 грамів.Містить вітаміни: А, В, D, Е.Містить: калій, кальцій, залізо, фосфор, антиоксиданти, насичені і поліненасичені жирні кислоти.Гірчичне масло зміцнює імунітет, знижує рівень «поганого» холестерину в крові, захищає стінки кровоносних судин, підвищує їх еластичність і перешкоджає утворенню в них тромбів, протидіє розвитку атеросклерозу, сприяє злагодженій роботі травної системи, печінки, підшлункової залози, нирок, сприяє підтримці жирового обміну , кроветворного процесу, покращує стан шкірного покриву, функції органів зору, статевої, ендокринної та нервової систем, позитивно впливає на інтелект челов ка.
гірчичне масло
має омолоджуючий, протизапальну, бактерицидну, противірусну, антігельмінтним і ранозагоювальну дію. Використовується для профілактики і лікування розсіяного склерозу, лейкемії, раку мозку, грудей, яєчників і передміхурової залози, гіпертонічної хвороби, жовчнокам'яної хвороби, холециститу, гепатиту, цирозу. Ефективно в лікуванні подагри, артриту, поліартриту, ревматизму і радикуліту, захворювань м'язів, наслідків травматичних уражень шкіри.Гірчичне масло дуже корисно для жіночого організму. Воно допомагає забезпечувати нормальний гормональний баланс, знімає хворобливі симптоми в передменструальний і клімактеричний періоди. Благотворно вплив на процес формування плоду під час вагітності, на якісний склад материнського молока.Гірчичне масло протипоказано при його індивідуальної непереносимості. Прийом масла обмежений при гастритах з підвищеною кислотністю, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, ентероколітах. При захворюваннях міокарда вживати масло слід після консультації з лікарем.гірчичне масло
повільно окислюється і тому має тривалий термін зберігання, – до дванадцяти місяців і довше.Гірчичне масло зі своїм особливим пікантним смаком і незвичайним ароматом досить широко застосовується в кулінарії. Його використовують при приготуванні випічки, хліба, салатів, вінегретів, гарнірів, супів, соусів, каш, овочевих, м'ясних і рибних страв, домашніх консервів. Це масло не чадить, довго не пригорає і добре підходить для смаження. З ним виходять непогані оладки, млинці, сирники.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами