гриби дріжджі
гриби
дріжджі
гриби
дріжджі
гриби
дріжджі
гриби
дріжджі
(Дріжджові гриби)
гриби дріжджі – тип грибів
✎ Що таке гриби дріжджі?
гриби дріжджі (дріжджові гриби) – це внетаксономіческая позиція одноклітинних грибів з групи недосконалих грибів, які втратили свою класичну (міцеліальних) структуру, в зв'язку з переходом їх проживання в рідкі або напіврідкі, багаті органічними речовинами, субстрати.Вони об'єднують приблизно 1 500-т видів, які відносяться в основному до класу аскомицетов і рідше – базидиомицетов.
✎ Особливості грибів дріжджів
гриби дріжджі (Не плутати з термофільними дріжджами) – це такий збірний тип грибів, які не мають типового міцелію і що існують у вигляді розділених брунькуються або клітин, які діляться. Існують вони на всьому протязі їх життя, або більшої її частини, у вигляді повністю роздільних одиночних клітин. І, завдяки своєму одноклітинному будовою, мають куди більш високу швидкість обміну речовин, ніж звичайні міцеліальні види, завдяки відносно більшої площі поверхні їх клітин. Тому ростуть вони і розмножуються завжди з неймовірною швидкістю.Історично, такі види завжди вивчалися окремо від інших, в зв'язку з тим, що методи їх впізнання були більш схожі з бактеріологічними, ніж з мікологічної. Ну, а по можливості статевого розмноження, ці види поділяються на підгрупи, що розміщуються в різних класах грибів:в класі аскомицетов і базидіальних це:в класі дейтеромицетов, у яких статевий цикл не виявлено, це:
- пікнідальние,
- меланконіальние,
- гіфоміцетовие.
✎ Як влаштовані гриби дріжджі?
Тіло дріжджових грибів сильно відрізняється від всіх інших з-за того, що воно складається всього-на-всього з однієї клітини і тому не утворює міцелію (грибниці). А їх розмноження – дуже цікаве явище. На клітці з'являється маленьке випинання, яке росте, утворюючи так звану нирку і поступово перетворюється в самостійну клітину, яка в змозі відокремитися і, в кінцевому підсумку, – відділяється. Цей процес називається брунькуванням.✎ Роль дріжджів в природі і побуті
Людство з давніх пір використовувало гриби дріжджі в хлібопеченні і для приготування алкогольних напоїв. На багатьох мовах світу їх назва пов'язана з процесом бродіння, який вони викликають. Їх російська назва походить від слова "тремтіння" і воно точно характеризує стан заграв сусла або піднімається тесту.Як уже зазначалося, в природі відомо близько 1 500-т видів недосконалих грибів і з багатьма з них ми стикаємося в побуті. Вони поділяються на:Наприклад, в хлібопеченні застосовують пекарські дріжджі для того, щоб тісто піднялося і випічка стала "пишною", а в виноробстві і пивоварінні використовують відповідно винні і пивні дріжджі для процесу бродіння. Таким чином, стає очевидним безперечний факт: гриби дріжджі були, є і будуть незмінними супутниками і друзями людини.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами