здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
агрус
Агрус корисні властивості.
агрус виводить з організму шлаки радіоактивні і токсичні речовини. Захищає від інфарктів та інсультів агрус.
Глікемічний індекс агрусу невисокий – 40.Калорійність агрусу – 45 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність агрусу в 100 грамах продукту: білки 0,7 грама; жири 0,2 грама; вуглеводи 9,1 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, фосфор, натрій, магній, марганець, мідь, цинк, йод, кобальт, сірку, фтор, молібден, каротин, пектини, цукру, дубильні речовини і органічні кислоти.Приємні на смак, як правило, солодкі ягоди агрусу розрізняються за кольором. Бувають зелені, жовті, червоні, рожеві, чорні. Величина ягід у великоплідних десертних сортів досягає трьох і більше сантиметрів в діаметрі.Ця ягода має протизапальну, протипухлинну, противосклеротическим, кровотворних і кровоспинну, протинабрякову, сечогінну і жовчогінну дію.
агрус
сприяє зниженню кров'яного тиску, зміцнення кровоносних судин, усунення затяжних клімактеричних кровотеч, нормалізації менструального циклу, підвищення обміну речовин, поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, виведенню з організму солей важких металів і радіонуклідів.Рекомендується при запаленнях в нирках і сечовому міхурі, шкірних захворюваннях, екземі, для зменшення ризику виникнення злоякісних пухлин, при серцево-судинних захворюваннях, гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, венозної недостатності, туберкульозі, гіповітаміноз, недокрів'ї, водянці.Ягода агрусу має в'яжучий властивість і позбавляє від діареї, а відвар з ягід агрусу допомагає при хронічних запорах. Настій з ягід зменшує вміст холестерину в крові.Агрус не сполучається з деякими продуктами. Наприклад, при вживанні його з сливами або йогуртами майже гарантується розлад шлунка.Для довгого зберігання агрус можна заморожувати і це ніяк не позначається на корисних властивостях ягоди. Таким чином, агрус доступний для використання цілий рік.агрус
вживається в їжу сирим, а також використовується для приготування варення, джему, мармеладу, желе, пастили, соку, компоту, киселю, маринадів, приправ, соусів, наливок і вина.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами