здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
айран
Айран напій.
айран за технологією приготування і властивостями дуже схожий на напій з назвою тан. Прекрасно вгамовує спрагу і приносить користь здоров'ю айран.
Глікемічний індекс айрану низький – від 15 до 20.Калорійність айрану – від 20 до 40 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність айрану в 100 грамах продукту: білки від 1,1 до 1,7 грама; жири від 1,0 до 1,5 грамів; вуглеводи від 1,4 до 4,3 грама.Містить вітаміни: А, В, С, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, мідь, цинк, фосфор, хлор, сірку, йод, насичені жирні і органічні кислоти.Айран підвищує імунітет, нормалізує обмін речовин, покращує травлення і усуває запори, зміцнює нервову систему і сприяє міцному сну, допомагає роботі серцево-судинної і дихальної систем, уповільнює старіння організму.
айран
це кисломолочний трохи підсоленій напій, що виробляється за допомогою бактерій. Аналог кефіру. Сировиною є молоко коров'яче, козяче, овече або верблюже. Закваскою служать молочнокислі бактерії (болгарська паличка, термофільні стрептококи). Це може бути сузьма або раніше виготовлений айран, або висушений солоний сичуг (частина шлунка) забитого новонародженого теляти. Буває, що для закваски використовують і кефір, і кисле молоко, і сметану.Айран, крім того, може бути отриманий шляхом розведення водою (з додаванням солі або цукру) кисломолочних продуктів катика або сузьми. Густота і насиченість напою регулюється за бажанням споживача. В якості розчинника також використовують кумис, молоко або мінеральну воду. У спеку часто додають лід. Зазвичай напій готується безпосередньо перед вживанням. Можливий і зворотний процес: видаливши з айрану сироватку, ми отримаємо сузьму.Протипоказаний айран при гастриті, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. Зустрічається також індивідуальна непереносимість цього напою.айран
буває різноманітним за смаком залежно від які розміщені в нього ароматних фруктових або травних добавок: яблук, персиків, абрикосів, базиліка, кінзи, м'яти, кропу, петрушки та інших. Айран використовують не тільки в якості напою. На його основі готуються холодні супи (на зразок окрошки).Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами