здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
апельсин
Апельсин корисні властивості.
Апельсин корисні властивості спрямовує на стимулювання роботи всього організму. Влітку захистять від спраги а взимку від застуди апельсина корисні властивості.Глікемічний індекс апельсина невисокий – 35.Калорійність апельсина – 44 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність апельсина в 100 грамах продукту: білки 0,9 грама; жири 0,1 грама; вуглеводи 9,3 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, мідь, фосфор, цинк, пектини, каротин, цукру, ефірну олію і органічні кислоти.Апельсин бадьорить і пробуджує сили. Він позитивно впливає на процес травлення і обмін речовин, сприяє очищенню кишечника, рекомендується для профілактики і лікування гіповітамінозів, захворювань печінки, серця і кровоносних судин, синдрому хронічної втоми, ожиріння, подагри. Корисний для ендокринної та нервової систем людини. Апельсин наділений протимікробну і протизапальну дію, сприяє загоєнню ран і наривів.
Апельсин корисні властивості
Сік апельсина підвищує імунітет і метаболізм, має сильну антиканцерогенну дію, активізує роботу головного мозку і травлення, добре протидіє цинзі, зміцнює кровоносні судини і покращує склад крові, тонізує і усуває втому, знижує високий артеріальний тиск, знищує шкідливі бактерії. У зимовий час він ефективно протистоїть простуд і авітамінозу.Апельсинове масло корисно для шкіри. Його застосовують при масажі, для компресів і розтирань, для ванн. Використовують масло і для інгаляцій.Апельсин протипоказаний при розладах кишечника, гастритах з підвищеною кислотністю, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. Вживання апельсинів перш ніж через півгодини після їжі загрожує нетравленням, а їх вживання у великій кількості негативно впливає на печінку. У деяких людей апельсин викликає алергічну реакцію.Апельсин корисні властивості
Апельсин прекрасний сам по собі як свіжий фрукт, чудово втамовує спрагу, тонізуючий і доставляє задоволення своїм яскравим цитрусовим смаком і ароматом. Крім того, з нього виробляють соки, напої, джем, мармелад, цукати, консерви. Деякі гурмани додають апельсин в каві, в молоко. З шкірки апельсина можна робити варення, напої, настої, лікери, а з квітів, листя і шкірки виходить апельсинове масло.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами