здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
Арахісове масло
Арахісове масло властивості.
Арахісове масло ідеально підходить для вегетаріанського харчування. За енергетичною цінністю не поступається багатьом видам м'яса дієтичне арахісове масло.Глікемічний індекс арахісового масла невисокий – 32.
Калорійність арахісового масла – 899 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність арахісового масла в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 99,8 грама; вуглеводи 0 грамів.Містить вітаміни: А, В, D, Е.Містить: кальцій, калій, залізо, цинк, магній, йод, фосфор, антиоксиданти, насичені мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти.Арахісове масло підвищує імунітет і покращує обмін речовин, зменшує вміст «поганого» холестерину в крові, захищає серцево-судинну систему, усуває безсоння, дратівливість, допомагає знімати депресивний стан, загострює пам'ять, увагу і слух, відновлює сили, підвищує тонус м'язів і чоловічу потенцію, нормалізує гормональний баланс в жіночому організмі, підтримує органи зору, зміцнює стан шкіри і волосся, запобігає розвитку цукрового діабету. Швидко викликає відчуття ситості ніж допомагає обмежувати кількість споживаної їжі. Воно має протипухлинну, жовчогінну, антибактеріальну і ранозагоювальну властивості. Корисно для людей будь-якого віку.
Арахісове масло
допомагає при надмірній вазі, гіпертонічної хвороби, анемії, проблеми з нервовою системою, з кровоносними судинами і при недостатньому кровообігу, при гастритах, колітах, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, а також при захворюваннях крові, печінки, жовчного міхура і жовчовивідних шляхів.Арахісове масло не рекомендується при артритах, артрозах, бронхіальній астмі, подагрі і також при індивідуальній непереносимості цього масла.Арахісове масло зберігається в сухому темному місці при температурі не більше 25 градусів С. Масло, фасоване в пляшки, може зберігатися півроку.Нерафінована арахісове масло коричнево-червоного кольору має різкий горіховим смаком і солодкуватим ароматом. У рафінованої олії світло-жовтий колір і менш насичений смак і запах. Обидва види масла популярні в світі. Перше воліють в Азії, друге переважає в Європі і в Америці. Арахісове масло робить страви смачніше і ароматні. Його додають у салати, супи, каші, в картопляне пюре, гриби, соуси, заправки, в м'ясні, рибні та овочеві страви, в різні гарніри і десертні страви, в тісто для приготування домашньої випічки.Арахісове масло
стійко до пригорання і добре підходить для смаження, для приготування на грилі. При цьому його потрібно в два – три рази менше, ніж рафінованої соняшникової олії.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами