Аурікулярія уховідная (Auricularia auricula-judae)
Категорія: їстівний.Плодове тіло (діаметр 5-11 см, висота 7-9 см): за формою і розмірами дуже схоже з вушної раковиною дорослої людини. У дорослих грибів покрито невеликими волосками, може бути зморщеним або поцяткованим жилками. Аурікулярія уховідная буває будь-яких відтінків оранжевого або коричневого, внутрішня сторона зазвичай трохи темніше зовнішньої.м'якоть: прозора на просвіт і дуже тонка. Надламаний гриб на відкритому повітрі швидко зморщується і твердне.двійники: відсутні.Коли зростає: цілий рік в північній помірній зоні Євразійського континенту, рідше зустрічається в Північній Америці.Де можна знайти: в листяних лісах з підвищеною вологістю. Зростає на померлих деревах. Крім бузини воліє вільху, рідше дуби або клени.Вживання в їжу: у вітчизняній кулінарії не використовується, але високо цінується на Сході (в Китаї) як інгредієнт салатів і супів. Часто продається в сушеному вигляді. Безпосередньо перед приготуванням гриб Аурікулярія замочують, після чого він світлішає і в кілька разів збільшується в розмірах.Застосування в народній медицині (Дані не підтверджені і не пройшли клінічних досліджень!): Слов'янські народи при пухлинах мигдаликів, гортані, мови до запаленого місця прикладали свіжий гриб. В Азії йому приписують кровотворні і очищаючі властивості. Китайські лікарі використовують аурикулярія вухоподібна (Auricularia auricula-judae) при лікуванні гіпертонії і атеросклерозу. Вважається, що у вигляді порошку вона може розчиняти камені в нирках і жовчному міхурі і навіть лікувати ракові пухлини.Інші назви: іудине вухо, деревна вухо, деревна медуза.У Китаї аурикулярія вухоподібна називають «кікураге» (деревна вухо) і готують з неї популярний суп «Чорний гриб». Для цього гриб спочатку висушують, а перед приготуванням злегка вимочують.Іудиним вухом Аурікулярія стали називати тому, що вона часто зростає на бузині, на якій, за однією з версій біблійної легенди, повісився Іуда, учень Ісуса Христа.
Written by admin
Недавні записи
- Вазон: шлях до чоловічого щастя
- Користь їжовика гребінчастого: властивості та поради!
- Lightshot — програма для швидкого скачування знімків екрану
- Верба козяча пендула: основні властивості і використання
- Болезни бройлерів: признаки та лікування (фото)
- Чому відбувається пожовклість та сохнення листя у огірків: можливі причини і способи вирішення проблеми
- Як правильно пересадити грошове дерево: крок за кроком навчання
- Боротьба з кротами: народні методи та поради
- Геологічне середовище: природні процеси та їх вплив на навколишнє середовище
- Як посадити лимон з гілочки: детальні інструкції та корисні поради
- Решетники гриби: опис, відмінності, користь і вживання
- Коли посадити їжевіку для розмноження: найкращий час, методи та поради