Заготовки на зиму з баклажанів
Заготовки на зиму з баклажанів, які я хочу запропонувати, відомі багатьом (за назвою в усякому разі …). Але ось рецепти приготування їх найчастіше досить мудрі. Я вам пропоную випробувати мої. Тим більше, що всі основні інгредієнти ви запросто знайдете на своєму городі, і приготувати їх прямо на дачі не становить ніякої складності.
Баклажани з томатним соком (оригінальний рецепт!)
Відварити баклажани (синенькі) в солоній воді, покласти під гніт. Коли стекут, очистити від шкірки. Перерізати кожен уздовж, але не повністю (не до кінця). У літрову банку покласти великий зрілий помідор, розрізаний навпіл, щоб виділявся сік. Додати лавровий лист, запашний перець, 1 ч. Ложку солі. Потім щільно укласти баклажани, а зверху знову розрізаний помідор. Накрити кришкою, стерилізувати 1 годину. При вживанні взимку, якщо любите гостре, полийте трохи оцтом, маслом, посипте дрібно нарізаним часником.Баклажани в томаті
На 3 л томату – 6 кг баклажанів, 200г часнику, 200 г солодкого перцю, гіркий перець – за смаком (щоб були гострі), 1,5 склянки олії соняшникової, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, 1 склянка солі. Часник, перець солодкий і гіркий перекрутити на м'ясорубці. Закип'ятити томат і масло і покласти все перемелене на м'ясорубці. Класти синенькі в цей сироп, варити до готовності, складати в стерильні банки, заливати сиропом, в якому вони варилися, і закочувати кришками. Виходить 6-7 літрових банок.Баклажани як гриби
На п'ять кілограм баклажанів – шість літрів води, склянка оцту, склянку солі, 200 г часнику і 0,5 літра олії (часнику і масла можна покласти і більше, на любителя). Баклажани ріжемо маленькими кубиками. Кип'ятимо воду, всипаємо сіль. Коли все грунтовно закипить, сипем баклажани і варимо їх хвилин 9-10 (але не переварити). Потім баклажани відкидаємо на друшляк (можна марлю) і даємо стекти всій воді протягом 8 годин. Після цього викладаємо в емальований посуд, додаємо дрібно порізаний часник, оцет і масло (можна ще додати зелень – кріп і петрушку), все це ретельно перемішуємо і складаємо в банки. Стерилізувати треба – 0,5 л банки 10 хв., Літрові – 15 хв.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами