здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
бальзам
Бальзам алкогольний.
бальзам застосовується в лікувально-профілактичних цілях. Настояне на лікувальних травах плодах і корінні бальзам.
Глікемічний індекс бальзаму низький – близько 0.Калорійність бальзаму – 248 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність бальзаму в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 0 грамів; вуглеводи 6,4 грама.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, кобальт, мідь, магній, марганець, цинк, хром, флавоноїди, ефірні олії, дубильні речовини, спирт і органічні кислоти.Бальзам алкогольний є міцний сорокаградусний (і міцніше) напій, що має, як правило, темний коричневий колір. У складі бальзаму присутні речовини десятків різноманітних трав, плодів і коріння, що володіють цілющими властивостями. Вони запозичені у звіробою, зубрівки, буркуну, полину, деревію, валеріани, материнки, м'яти, петрушки, кропу, черемхи, кураги, чорносливу, кориці, імбиру, гвоздики, коріандру, мускатного горіха, бадану, бадьяна, калгану, дягеля, левзеї і інших рослин.
бальзам
популярний у багатьох країнах світу. У нас знають і люблять Ризький бальзам, Білоруський бальзам, Бурятський бальзам, Горноалтайская бальзам та інші. В цей цілющий напій можуть включатися компоненти не тільки рослинного світу, а й тварини. Наприклад, мед, екстракт оленячих рогів.Бальзам – ефективний тонізуючий засіб, що підвищує імунітет, очищає кровоносні судини і відновлює сили після серйозних фізичних і розумових навантажень. До того ж бальзам допомагає справлятися із застудою, нервовими розладами, безсонням, розладами шлунка, запором, гастритом, виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, жовчнокам'яної хворобою.Як і будь-який інший алкогольний напій, бальзам при частому вживанні у великій кількості викликає токсичне отруєння і поступове звикання, тобто алкогольну залежність. До того ж бальзам не просто алкогольний напій, оскільки він містить різні біологічно активні цілющі речовини. Тому токсичне отруєння бальзамом можна отримати і при не дуже значних дозах, а просто перевищують лікувальні. У деяких людей бальзам викликає алергічні реакції. Не можна вживати бальзам під час вагітності та годування груддю, при печінкової і ниркової недостатності.При дотриманні правил зберігання (темне місце з температурою від плюс десяти до плюс двадцяти градусів С) бальзам в закритій тарі зберігає свої цілющі і гастрономічні властивості необмежений час.бальзам
має складний характерний для нього аромат і, звичайно, пряний, гіркувато – приємний смак. Бальзам найчастіше вживається як лікувальна мікстура. Для цього він і створений. Але, якщо він не гіркий, в невеликих кількостях (не більше 150 мл) іноді може використовуватися окремо як розслаблюючий і тонізуючий напій, а також як ароматична добавка до алкогольних і безалкогольних напоїв (до чаю, кави). Найчастіше його включають до складу різних коктейлів і десертних страв.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами