здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
банани
Банани користь.
банани зі своїм високим вмістом калію як цілющий бальзам для серця і розуму. Захищають м'язи ніг від судом банани.Глікемічний індекс бананів високий – 65.Калорійність бананів – 111 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність бананів в 100 грамах продукту: білки 1,9 грама; жири 0,4 грама; вуглеводи 25,8 грама.Містить вітаміни: В, С, Е, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, марганець, селен, фосфор, фтор, цинк, каротин, клітковину, цукру і органічні кислоти.Плоди банана корисні для серцево-судинної системи. Банани сприяють зміцненню серцевого м'яза і кровоносних судин, здатні знижувати артеріальний тиск. Вони гарні для шлунка, поліпшують травлення, усувають запори і печію, рекомендуються при загостренні хронічного гастриту, при захворюваннях печінки, нирок і жовчовивідних шляхів. Наділені антиоксидантну властивість і захищають клітини від швидкого старіння.
банани
можуть знімати втому, нервову напругу і депресію, повертати втрачений нормальний сон, підвищувати пам'ять, фізичну і розумову працездатність. Банани зміцнюють і оздоровлюють м'язи, шкіру і волосся. Вони допомагають при анемії, передменструальному синдромі. Досить з'їдати один – два банана на день, щоб сповна отримувати ефект від його корисних властивостей.Корисні не тільки плоди банана, а й інші його частини. Листя банана можуть загоювати рани і опіки. Сік рослини використовується при рясному кровотечі, неврологічних розладах, епілепсії, розладі шлунка. Квіти банана застосовуються для лікування бронхіту, виразки шлунка, дизентерії та цукрового діабету. Коріння банана допомагають при порушеннях травлення і дизентерії.Банани підвищують згортання крові і тому не рекомендуються при тромбофлебіті, варикозному розширенні вен, після перенесеного інфаркту або інсульту. Непомірне вживання бананів сприяє ожирінню.Придатні в їжу банани вирощуються в тропіках і поділяються на два види: десертні і плантайни. Десертні вживаються, в основному, сирими. Іноді сушеними. У них дуже приємні солодкі на смак плоди. Такі банани, як привізною продукт, популярні в країнах з помірним кліматом. Плантайни можна їсти тільки після термічної обробки: варіння, смаження, парки. Ці банани є одним з основних продуктів харчування у багатьох країнах з тропічним кліматом. Як у нас картопля, так у них плантайни.банани
визріли зберігаються в сирому вигляді приблизно тиждень неупакованими в темному прохолодному місці, не в холодильнику. У холодильнику банани збережуться, але їх шкірка почорніє. Сушені банани в упаковці можна зберігати тривалий час – до одного року.З десертними бананами роблять джеми, консерви, пюре, дитяче харчування, ерзац кави, напої, сироп, коктейлі, чіпси, кекси, випічку, пудинги, мармелад, морозиво, вино і пиво.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами