здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
баранина
Баранина м'ясо.
баранина краща з огляду на її як правило високою екологічний чистоти. Багато тисяч років використовується людством баранина.
Глікемічний індекс баранини низький.Калорійність баранини – від 192 до 225 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність баранини в 100 грамах продукту: білки від 15,6 до 16,3 грамів; жири від 14,1 до 16,3 грамів; вуглеводи 0,0 грамів.Містить вітаміни: В, Е, РР.Містить: кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій, магній, марганець, мідь, йод, цинк, фтор, кобальт, молібден, нікель, хлор, хром, сірку, насичені, мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти.Велику частину часу вівці проводять на пасовищах в природних умовах де не обмежені в русі і харчуються натуральними кормами. У овець практично не зустрічаються серйозні хвороби. Завдяки цьому баранина по екологічній чистоті наближається до м'яса диких тварин.
баранина
містить речовини, які сприяють підтримці сприятливого складу холестерину і рівня цукру в крові. Помічено, що в місцях традиційного вживання баранини частота серцево-судинних захворювань нижче середньої. Баранина робить позитивний вплив на кровотворний процес, попереджає розвиток діабету. Бульйон з баранини корисний при гастриті зі зниженою кислотністю. Баранячий жир захищає від вірусних простудних захворювань.Для приготування страв краще всього підходить м'ясо ягнят або трирічних і більш молодих баранів. Їх м'ясо менш жирно і пофарбовано у світло-червоний колір. Баранина може зберігатися в холодильнику не більше чотирьох днів. Упаковане в харчову плівку і заморожене м'ясо не зіпсується протягом півроку і трохи довше.Баранина смачна, ароматна і корисна, цінується і використовується в усіх куточках світу, але особливою популярністю вона користується у тюркських і монгольських народів. Що підтверджують назви багатьох страв, приготованих «за участю» баранини.баранина
переважно смажиться і гаситься, але також і вариться, солиться і коптиться. З неї готуються перші страви (бульйони, супи, шурпа, бозбаш і інші), другі страви (плов, шашлик, кебаб, бефстроганов, біфштекс, котлети, рагу, печеню, лобіо, бешбармак, реберця, ніжки, грудинка, лопатка, манти, пози та інші), ковбасні вироби, консерви. Баранина добре гармонує з багатьма продуктами, в тому числі з рисом, картоплею, помідорами, баклажанами, кабачками, бобами, сочевицею, пшоном, часником, зеленню, чорносливом, курагою, абрикосами, аличею, фініками, мигдалем, родзинками, рослинним маслом, різними приправами , вином, особливо червоним. При тривалої термообробки бараняче м'ясо втрачає аромат і соковитість, стаючи жорстким. Тому краще його злегка недожарівать. Не всім подобається запах і смак баранячого жиру, особливо старого жовтого. Акуратно зрізавши з м'яса жир, ви в значній мірі усуньте цю неприємність. Якщо буде потрібно, також допоможуть перебити неприємні відчуття різні трави і спеції.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами