здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
барбарис
Барбарис звичайний пурпуровий.
барбарис звичайний допомагає переривати запої. Містить лікарські речовини майже у всіх своїх частинах барбарис звичайний.Глікемічний індекс барбарису низький – приблизно 25.Калорійність барбарису – 30 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність барбарису в 100 грамах продукту: білки 0 грам; жири 0 грам; вуглеводи 8 грам.Містить вітаміни: А, В, С, Е.Містить: калій, кальцій, залізо, марганець, мідь, магній, натрій, нікель, кремній, алюміній, каротин, пектини, цукру, ефірну олію, дубильні речовини і органічні кислоти.Барбарис регулює діяльність серця, активізує жовчовиділення, скорочує пухлини, є кровоспинну засобом, корисний при цукровому діабеті, при ангіні та застудних захворюваннях.Ягоди барбарису зміцнюють імунітет, використовуються як в'яжучий, сечогінний і жарознижуючий засіб, допомагають підтримувати в нормі кров'яний тиск і справлятися з похмільним синдромом.
барбарис звичайний
Напій з ягід барбарису зміцнює стінки кровоносних судин, корисний при гастритах зі зниженою кислотністю, полегшує ревматичні болі.Настій листя барбарису застосовується при захворюваннях печінки і жовчних шляхів як протизапальний і жовчогінний засіб, сприяє скороченню матки після пологів і зупинки кровотеч.Корінь барбарису надає допомогу при лихоманці, при жовтяниці і гепатиті, при збільшенні печінки і селезінки, при кон'юнктивіті, прищах і фурункулах. Використовується як глистогінний засіб.Настої і відвари з кори барбарису застосовуються при жовтяниці, захворюваннях печінки і жовчного міхура.Несозревшіе ягоди барбарису містять отрути і їх небезпечно вживати в їжу. Протипоказаний барбарис вагітним і дітям, а також хворим на жовчнокам'яну хворобу і при цирозі печінки.Терпко-кислі ягоди барбарису після незначної підморозки набувають приємний кисло-солодкий освіжаючий смак. З ягід барбарису виготовляють сік, компот, кисіль, варення, сироп, мармелад, желе, пастилу.барбарис звичайний
використовується в кондитерських і лікеро-горілчаних виробах. Він вважається хорошою приправою до м'ясних страв. В якості прянощів включається в соуси. Сушені ягоди барбарису додаються в плов. Молоде листя барбарису годяться для додавання в салати і маринади.Ягоди барбарису не тільки сушать, але ще солять, маринують і пересипають цукром для тривалого зберігання.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами