Гриб, який легко сплутати з грибом: опис білого подгруздкі
Подгруздок білий або частопластінчатий належить до сімейства сироежкових. Це один з найвідоміших грибів, його ще називають сухий груздь, сухар.Опис подгруздкі дуже схожий на опис груздя. У нього точно така ж форма капелюшки, хоча без торочкуватих країв. Поверхня капелюшка біла, суха, матова, розмір доходить до 20 см в діаметрі, буває з бурими плямами. У молодого гриба капелюшок злегка втиснула по центру, у дорослого – має вигляд воронки. М'якоть за кольором біла, ламка. Він має білі пластинки або з блакитним відтінком. Ніжка коротка, за формою нагадує циліндр.Білі подгруздкі зустрічаються як в хвойному, так і в листяному лісі. Їх можна збирати з липня по жовтень. Завзяті грибники збирають їх з особливим задоволенням, тому що вони ростуть дружною купкою. Вони ховаються під листям, в прямому сенсі слова їх доводиться відкопувати, і рідко трапляються зіпсованими.Найчастіше продавці видають подгруздок білий за справжні грузді. Людина, яка добре розбирається в грибах, зможе відразу сказати, що йому продають не груздь. Справжній груздь має молочний сік, вологу поверхню капелюшки, краю, опущені вниз, з бахромою.У домашньому господарстві подгруздкі можна солити і маринувати. Вони мають їдкі пластинки і тому їх м'якоть слід обробляти ретельніше, ніж у звичайних грибів. Така ретельна обробка приведе вас до приголомшливого смаку.
Подгруздок відрізняється від звичайних груздів відсутністю молочного соку
Фото подгруздкі білого
Два варіанти засолювання
Подгруздкі білі відносяться до умовно-їстівних грибів. Хоча вони володіють прекрасними смаковими якостями, вживати їх потрібно тільки солоним і маринованим. Перед тим як зайнятися засолкою, вони замочують у холодній воді. Слід потримати їх 4-5 годин під проточною водою, тоді вони будуть легше чиститься і сміття на них практично не залишається. Потім необхідно почистити гриби щіткою (можна використовувати стару зубну щітку) і відварити 10-15 хвилин в злегка солоній воді. Тепер їм потрібно дати час, щоб охолонути (для цього їх можна покласти в холодну воду).Солити гриб можна двома способами:
- Перший варіант – швидкого приготування. Відварені подгруздкі заливаються приготованим холодним розсолом (спеції і лимонна кислота додаються за смаком). Далі необхідно дати їм постояти 1,5-2 години. Тепер гриби можна вживати.
- Другий варіант – тривалого зберігання. Відварені і промиті подгруздкі укладаються шарами в каструлю або в відро (залежить від обсягів). Кожен шар посипається сіллю. Далі необхідно долити трохи води так, щоб закрити гриби. Далі тара з ними ставиться в тепле місце на 3 доби для бродіння. Бродіння буде закінчено тоді, коли розсіл перестає пінитися. Після цього вони знову промиваються, розкладаються по банкам, і заливаються заздалегідь приготованим холодним розсолом. Зберігати бажано в холодному місці.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами