Болгарський перець
для фарширування на зиму
Овочева основа фаршированого перцю повинна мати максимально натуральний смак, щоб взимку у вас вийшло апетитне блюдо. Ми пропонуємо вам рецепт, який передбачає відсутність великої кількості спецій. Саме такий перець після фарширування не відрізняється за смаком від приготованого в літній період свіжого фаршированого перцю.На приготування такої консервації йде 45 хв, а з перерахованих тут інгредієнтів виходить 1 трилітрова банка.• Перець болгарський – 1,5 кг
• Аспірин – 3 таблетки
• Сіль за смаком1 В першу чергу необхідно запастися перцем. Потрібно підготувати свіжі м'ясисті овочі. Перці слід перебрати. Для консервації підходять тільки овочі без потемніння, тріщин і інших вад. Їх необхідно ретельно промити. Обсушити овочі рушником. Вирізати плодові ніжки. Очистити перці від насіння і перегородок, використовуючи чайну ложку. Скласти перці у велику миску.2 У каструлю влити воду. Додати сіль за смаком. Перемішати, довести воду до кипіння на середньому вогні. Опустити в каструлю кілька перчиком (в залежності від обсягу ємності). Варити овочі 3 хв, великі – 5 хв. Перці пару раз перемішати дерев'яною лопаткою, щоб вони рівномірно проварилися.3 Готові перчики викласти на тарілку. Далі необхідно приготувати ємність для консервації. Слід вибрати цілу банку без сколів і тріщин. Залізна кришка для закрутки повинна бути новою, з щільно прилягає гумкою. Посуд треба обробити харчовою содою. Ретельно натерти порошком банку і кришку, а потім змити все проточною водою. Простерилізувати скляну ємність на пару або в духовці. Кришку прокип'ятити у воді 5 хв.4 У підготовлену ємність потрібно щільно укласти перці. Щоб в банку влізло більше овочів, з них можна сформувати стопочки, засовуючи перчики один в інший. У ємність з овочами додати таблетки аспірину (з розрахунку 1 таблетка на 1 л). Овочі можна закочувати в банки різного об'єму, головне – дотримуватися пропорцію. Тоді ваші перчики простоять довго і не зіпсуються.5 У чисту каструлю необхідно влити воду. Довести її до кипіння. Додавати якісь спеції не варто. Влити окріп в банку з перцями, наповнивши ємність до країв. Закатати її герметично кришкою, використовуючи ключ. Акуратно перевернути гарячу банку. Поставити ємність на теплу ковдру і укутати її. Залишити перці остигати на всю ніч. Заготівлю для фаршированого перцю потрібно зберігати в прохолодному місці. За таким рецептом ви зможете зберегти натуральний смак овочів, без домішки спецій і оцту.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами