Боровик (білий гриб)
У серці кожного гурмана знайдеться місце для смачних і ароматних боровічков, що відрізняються особливим смаковим шармом. Особливо якщо це Білий гриб – бажаний гість будь-грибний кошики, знайти який не так-то просто, і той, кому це вдається, відчуває себе справжнім щасливчиком.
Білий гриб
Білий гриб – Boletus edulisПо-іншому його називають Боровиком, Белевіком, Медвежніком, Паном, Дорогим грибом.зовнішня характеристика
капелюшок гриба
Капелюх, яка виростає у вигляді півсфери у юних грибів і що стає опукло – подушковидної у зрілих екземплярів, досягає 25 см в діаметрі. Відрізняється гладкою, злегка замшевого поверхнею.Забарвлення капелюхів залежить від середовища зростання гриба і буває різною: від бежевій до темно – коричневого. Білий гриб, зростаючий в соснових і ялинових лісах, часто має червону капелюх.Боровик володіє тугий м'ясистої м'якоттю білого кольору, яке не змінюється при пошкодженні.Розмножується даний гриб округлими спорами, що знаходяться в буро – оливковій Споровий порошку.ніжка гриба
Білі гриби нарощують товсту масивну ніжку в формі циліндра, товщають донизу, близько 50 мм в товщину і 20 см у висоту. Ніжка дорослого гриба, заповнена білою м'якоттю, пофарбована в блідо – коричневий або білий колір, а вгорі покрита світлою сіточкою.Велика частина ніжок ховається в підстилці.Білий гриб – Boletus edulis
місця зростання
Білий гриб зустрічається в лісах будь-якого типу і виростає під різними деревами: соснами, ялинами та ін.Плодоношення здійснюється хвилеподібно: в перших числах червня (бідно), у другій половині липня, наприкінці серпня. У наступні плодоносні періоди урожай виходить рясніше.подібні види
їстівні
- Дубовик;
- Дубовик крапчастий.
отруйні
- жовчний гриб. Схожий з Боровиком тільки в юності і відрізняється від нього гірким смаком, неїстівністю, рожевою трубчастої масою. Якщо надломити даний гриб, м'якоть починає забарвлюватися в блідо – рожевий відтінок. Крім того, на його ніжці присутній темна сіточка, і його не бажають є комахи та їх личинки, в той час як Медвежнік піддається їх атаці, ледь з'явившись на світ.
їстівність
М'якоть гриба виділяє слабкий грибний запах або не пахне зовсім, але за смаком нагадує горіхи. Білий гриб сприймається любителями смачненького як делікатес: його додають в соус «Бешамель», жюльен і інші блюда, смажать на вершковому маслі, сушать і потім варять ароматний грибний суп.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами