Боровик ле Галь
Не всі білі гриби однаково корисні: зустрічаються серед них такі екземпляри, що краще триматися від них зі своїм кошиком подалі. Серед них – яскравий красень Боровик ле Галь, краса якого стане фатальною для тих, хто прийме гриб за їстівний, і вирішить поласувати їм. Кишкові розлади після такої трапези забезпечені!
Боровик ле Галь
Боровик ле Галь – Boletus legaliaeГриб, що носить звучне ім'я мікології Марселя ле Галя, по-іншому іменується Помилковим сатанинським грибом або Боровиком законним.зовнішні характеристики
капелюшок гриба
Діаметр капелюхи отруйного боровика досягає 5-15 см. У молодих грибів вона опукла, пізніше походить на половинку кулі і трохи розкривається.Відрізняється гладкою поверхнею і яскраво вираженим рожево – помаранчевим забарвленням. Біляста або блідо – жовта м'якоть, синіюча при зрізку, має приємний грибним ароматом.Низ капелюхів оформлений трубчастим шаром у вигляді 1-2 сантиметрових трубочок з червоними порами, приростає до ніжки гриба.Дозрілі боровики утворюють подовжені оливково – коричневі суперечки.ніжка гриба
У Боровика ле Галя виростають роздуті ніжки товщиною 25-50 мм і висотою 8-16 см.Ніжка забарвлена так само, як і капелюх, тільки верх покриває червона сіточка.Боровик ле Галь – Boletus legaliae
місця зростання
Боровик законний воліє листяні ліси з грабами, буками і дубами, любить лужної грунт. Часто зустрічається в європейських країнах, рідко – в південній частині Примор'я, у Кавказьких гір і південно-європейської частини Росії.Плодоношення неїстівного боровичка відбувається в червні – вересні.подібні види
Боровик ле Галь нерідко плутають з сатанинським грибом, але той трохи більше в розмірах, а його капелюх забарвлюється в сірі тони.Також він схожий з іншими отруйними боровиками з червонуватим забарвленням: Боровиком пурпуровим, Боровиком вовчим, Боровиком розовокожім і т.п.їстівність
Незважаючи на оманливе приємний грибний аромат, що виходить від м'якоті гриба, і відсутність гіркого смаку, Боровик ле Галь вживати в їжу не можна. Особливо даний гриб токсичний в сирому вигляді: вживання його м'якоті викликає запалення і розлади кишечника, болі в шлунку, позиви до блювоти, рідкий стілець, запаморочення і підвищення температури тіла.Не виключені і летальні випадки, якщо людина з'їла не один, а кілька грибів: їх токсини настільки сильні, що можуть привести до такого харчового отруєння, з якою не впорається навіть молодий і міцний організм.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами