Боровик пороспоровий
Зустрічаються серед боровічков як яскраві, і нерідко отруйні, красені, так і більш скромні і непоказні на вигляд побратими, придатні для вживання в їжу. Наприклад, Боровик пороспоровий – гриб зі скромними зовнішніми даними, але з багатим внутрішнім змістом, наповненим вітамінами і мінералами.
Боровик пороспоровий
Боровик пороспоровий – Boletus porosporusПо-іншому цей їстівний грибочок називають хворіти пороспоровим або моховики пороспоровим.Ряд мікологів дотримується думки, що даний вид належить до роду моховиков (Xerocomus). Але більшість вчених, після довгих наукових суперечок прийшло до висновку, що пороспоровие боровики відносяться саме до роду Boletus, і не мають ніякого відношення до Моховик.Зовнішні характеристики виду
капелюшок гриба
Діаметр капелюхів боровичка досягає 80 мм, форма спочатку є опуклою, у міру зростання перетворюється в підвушковидними, або в напівсферичну.Внаслідок частого розтріскування шкірки поверхню капелюшків покривається білими тріщинами, що відрізняє Моховик пороспоровий від інших побратимів. Капелюшки фарбуються в коричнево – сірий або темно-коричневий тони і наповнюються м'ясистої щільною м'якоттю білястого відтінку.Низ оформляється трубчастої лимонно – жовтої масою. Якщо натиснути на неї, вона незабаром посиніє.Зрілі грибочки формують гладкі довгасті суперечки оливково-коричневого кольору.ніжка гриба
Ніжка виростає до 1-4 см в діаметрі і 3-15 см у висоту, і має гладку поверхню.Забарвлюється в два відтінки: посередині і внизу буває коричнево – сірою, вгорі, близько капелюхи – яскраво-жовтою. Низ гриба забарвлений особливо інтенсивно, і виглядає темніше інших ділянок.Місця зростання хворіти пороспорового
Вони краще змішані і хвойні ліси, і зазвичай знаходиться в містечках, де повно трави або моху.Плодоношення брусниця часто прихоплює і літо, і осінь, і припадає на червень – вересень.подібні види
Іноді замість хворіти пороспорового грибники кладуть в кошик Моховик строкатий (тріщинуватий). Вони схожі майже всім: растрескавшейся капелюшком, синіючої на зрізі м'якоттю і їстівні. Але Моховик строкатий володіє ніжкою, пурпурно-червоною в нижній частині.їстівність гриба
Щільна м'якоть даного гриба виділяє приємний фруктовий аромат і є їстівною. Боровик пороспоровий можна готувати в будь-якому вигляді: солити, маринувати, варити, смажити і сушити.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами