Боровик розовокожій
Деякі боровички настільки гарні, що, дивлячись на них, і в голову не прийде, наскільки такі гриби непридатні для їжі, і що ними можна отруїтися. І, тим не менш, Боровик розовокожій, практично весь пофарбований в насичений рожевий колір, не варто класти в грибну кошик.
Боровик розовокожій
Боровик розовокожій – Boletus rhodoxanthusПо-іншому цей гриб з сімейства болетових називається Боровиком рожево – золотистим або хворіти розовокожім.зовнішні характеристики
капелюшок гриба
Капелюшок хворіти розовокожего здатна виростати до 7-20 см в діаметрі, спочатку володіючи полушаровидной формою, а після розкриття – подушковидної. У зрілих грибів посередині капелюхів з'являється виїмка, а самі «головні убори» набувають розпростертий вид.Поверхня шорсткою або гладкою капелюхи, зрідка зі слизом, має коричнево – сірого забарвлення або сіро – жовту, з червоними краями.Гриб має щільну шляпной м'якоттю – більш грубою, ніж у ніжки і синіючої після розрізання.Нижня частина оформлена яскраво – жовтим або блідо – жовтим трубчастим шаром, зеленим до моменту дозрівання гриба. Таку ж забарвлення мають і пори. Трубочки, витягнуті у молодих грибочків, перетворюються в кострубатий – округлі у зрілих. Чим доросліша гриб, тим червоно трубчастий шар.ніжка гриба
Висота ніжки Боровика розовокожего часом досягає 20 см при діаметрі близько 6 см. Ніжка молодого гриба виростає в формі бульби, після чого витягується і перетворюється в циліндричну, з загостренням внизу.В області капелюшки вона забарвлюється в лимонно – жовтий відтінок, біля основи – в тон червоного вина. Її покриває виразна червона сіточка з опуклими осередками – плетистой у молодих екземплярів і у вигляді пунктиру у зрілих.Боровик розовокожій – Boletus rhodoxanthus
місця поширення
Хворіти розовокожій воліє грунт, багатий вапняком і добре освітлені листяні ліси, де ростуть липові, дубові, каштанові, букові і грабові дерева і кущі ліщини.Плодоношення брусниця триває з червня по вересень.подібні види
За зовнішніми даними і місцях виростання даний боровичок схожий з сатанинським грибом, Але той відрізняється від нього рясним плодоношенням і роздутою ніжкою.їстівність гриба
Незважаючи на наявність грибного запаху і присмаку, Боровик розовокожій вживати в їжу не можна. Хоча про летальні випадки від отруєння цим боровичка нічого не відомо, отруїтися їм простіше простого – як сирим, так і відвареним. Інтоксикація супроводжується діареєю, підвищеною температурою, блювотою, коліками в животі, непритомністю і судомами.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами