Борщова заправка на зиму без капусти: рецепт пальчики оближеш
Знаю по собі, наскільки складно варити перші страви. Треба овочі добре вимити, почистити, потім нарізати. Часу йде сила-силенна. Я ось для зимових супчиків по осені роблю різноманітні заготовки. Наприклад, мені подобається борщова заправка на зиму, яку готую без капусти. Цей рецепт насправді виходить смачним, ну просто пальчики оближеш! Його можна додавати не тільки в суп, а й їсти ложкою, або намазати на хліб.Набір інгредієнтів найпростіший, це основа для борщу. Взимку залишиться відварити м'ясний бульйон, додати картоплю, капусту, і змішати за кілька хвилин з готової заготівлею. Все супчик готовий, він завжди виручить, коли у господині часу в обріз.Інгредієнти:
- буряк-2 кг,
- морква-1 кг;
- цибуля ріпчаста-1 кг;
- часник-2 головки;
- оцет 9-процентний-4 ст.л .;
- масло рослинне для обсмажування і гасіння-1 стакан;
- сіль-1 ст.л;
- цукор-2 ст.л;
- вода-1 стакан;
- томатна паста-300 грам.
- перець мелений, лавровий лист, зелень петрушки-за смаком
Починаю натирати морква. Мене добре виручає кухонний комбайн, процес йде легко і швидко. Якщо такого приладу немає в господарстві, терка Вам на допомогу.
Аналогічно натираю буряк.
Беру глибоку сковороду, наливаю рослинне масло, розігріваю, обсмажую до золотистого стану нарізані кубики цибулі. В самому кінці обсмажування додаю 2 столові ложки томатної пасти, перець, лавровий лист, нарубану зелень петрушки, тушу 5 хвилин, вимикаю вогонь.
Каструлю з овочами ставлять на вогонь.нь, додаю склянку води, доводжу до кипіння. Як тільки закипить, вогонь зменшуємо до мінімального, наливаю стакан рослинного масла, тушу 30 хвилин, кришку не закриваю, періодично перемішую, щоб не пригоріло. В кінці варіння додаю сіль, цукор, оцет, ще раз вимішую, через 5 хвилин знімаю з плити.
Для овочевих заготовок найкраще підійде металева каструля з подвійним дном. На власному досвіді помічено, що в такому посуді нічого не пригорає.У стерильні банки викладаємо овочеву масу, закриваємо кришками. Така борщова заправка добре зберігається в умовах кімнатної температури, що не маловажно, коли живеш в міській квартирі. Доводиться думати, куди розподілити на зберігання заповітні баночки.Заготівля виходить яскрава, насичена. Такий продукт містить багато вітамінів, це хороша профілактика проти авітамінозу. Борщ в такий заправці складається з смачних і корисних овочів, адже все своє, свіже, натуральне, не містить ніяких консервантів. Для мене це універсальна паличка-виручалочка. Рецепт містить трохи інгредієнтів, я готую таким способом найчастіше.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами