Брюссельська капуста, вирощування, догляд
опис
Загальні відомості: маленькі качанчики брюссельської капусти – це смачне і поживне ласощі осіннього і, навіть більшою мірою, зимового періодів.Більшість сортів морозостійкі, тому багаті вітамінами і мінеральними речовинами кочанчики в теплих кліматичних умовах можна збирати аж до березня. У перший рік життя дає стебло висотою 20- 60 см, в пазухах листків якого утворюється до 40-60 кочанчиков діаметром 1,5-4 см, загальною масою до 800 г.Розглянемо докладніше питання: Брюссельська капуста, вирощування, доглядумови вирощування
вимоги: Віддає перевагу суглинні грунту, вимоглива до вологи та родючості землі. Її не можна вирощувати по свіжому гної, так як при цьому у рослин затримується формування кочанчиков і вони стають пухкими. Кислі грунти необхідно вапнувати, що запобігає ураженню коренів килою. При посадці вносять тільки мінеральні добрива в тих же дозах, що і під білокачанну капусту.склад: Містить багато білка, в качанчики більше калію, ніж натрію, що зумовлює її цінність при лікувальному харчуванні гіпертоніків.вирощування: Посів проводиться з кінця березня до початку травня в парнику або у відкритий грунт на додатковій грядці під плівку. Рекомендується також посів під склом. У горщик діаметром 8 см закладається по 3 насінини. Температура – 12-16 ° С. Час висадки у відкритий грунт – з травня по середину червня, Площа, яку займає одним рослиною, – 60 х 50 см.Необхідно своєчасно (на стадії ущільнення кочанчиков) прищипувати верхівкову бруньку для отримання врожаю кращої якості. Потрібні розпушування грунту і полив. Гарному росту капусти сприяє мульчування. Зазвичай у вересні верхівку рослини підрізають, щоб направити силу його зростання на освіту качанів (деякі нові сорти не потребують цьому). Правда, в результаті цього заходу дещо знижується морозостійкість.Забезпечення поживними речовинами той же, що і у білокачанної капусти. Надмірне внесення добрив робить качани пухкими, непридатними для вживання в їжу. Пожовтіння нижніх листків після затяжних дощів може бути наслідком нестачі азоту. Додайте трохи рогової муки. При рясному внесення компосту додаткових добрив не потрібно.Іноді на рослину нападає капустяна муха. Спеціальна сітка, що натягується над грядкою, запобігає відкладання яєць.Найбільш добре відомий і поширений сорт Геркулес 1342. На стеблі, який досягає висоти 30-50 см, утворюється 20-30 качанчиків, свити з гофрованих листочків. Дозріває через 140-150 днів після сходів при посіві насінням та через 105-110 днів – розсадою, вирощеною в теплицях або парниках до появи 5-6 листочків. Урожай з однієї рослини досягає 250-300 г. Ця капуста відрізняється великою морозостійкістю і тривалим періодом вегетації, тому її прибирають останньої серед інших овочів (кінець жовтня – початок листопада).Збір врожаю: в залежності від сорту, з початку жовтня. Мороз сприяє поліпшенню смаку брюссельської капусти. Оскільки не всі качани дозрівають одночасно, їх збирають в кілька прийомів. Брюссельську капусту зберігають у замороженому вигляді. Розморожені качани повинні відразу вживатися в їжу, оскільки вони вже не можуть зберігатися.Використання: Брюссельська капуста використовується в свіжому і відвареному вигляді, для консервування і заморожування, корисна при хворобах серцево-судинної системи і діабеті.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами