Брокколі, вирощування, сорти
опис
Загальні відомості: головка брокколі, званої також спаржевої капустою, складається з сформованих бутонів зеленого або фіолетового кольору. Протягом сезону рослина дає бічні пагони, на яких утворюються головки меншого розміру, ніж на центральному пагоні. Листя дрібне, сильно гофровані. Період вегетації до 70-80 днів.Розглянемо докладніше питання: Брокколі, вирощування, сортиумови вирощування
вимоги: Добре росте на різних грунтах, багатих гумусом, удобрених вапном і містять достатню кількість вологи. Рослини добре переносять літню спеку, але при її настанні потрібно якомога раніше збирати урожай, оскільки нирки швидко розквітають.Склад: броколі має більш високий вміст поживних речовин, ніж інші види капусти, особливо багато в ній каротину, вітамінів В1, В2 і С (до 100 мг%).вирощуванняРекомендується вирощувати розсаду. Для раннього врожаю насіння висівають на початку березня в теплицю з подальшою пікіровкою розсади в парники. Висаджують розсаду і висівають насіння в грунт (при безрассадной культурі) в кінці квітня. Другий термін висіву насіння у відкритий грунт – початок червня (для осіннього використання). Кращою вважається розсада 35-45-денного віку. Для отримання ранньої продукції вибирають родючі ділянки, добре прогріваються сонцем і захищені від холодних вітрів. На 1 м2 висаджують 7-8 рослин (з інтервалами 50 х 20 см).Пізні сорти брокколі можна сіяти безпосередньо у відкритий грунт на постійне місце. Тоді урожай дозріває раніше і виходить рясніше, хоча це вимагає великих витрат праці по догляду і грядка задіяна більш тривалий час. У лунку укладають по 3 насінини з інтервалом 40 см. З трьох проростає сильне. Легкі заморозки не становлять загрози для молодих рослин. Подібно будь-якого виду капусти, рослина слід закопувати якомога глибше. Не забувайте додавати в посадочні лунки вапно для уникнення капустяної кили.догляд: Прополки, розпушування грунту, підгортання рослин і полив. Добрива вносяться аналогічно білокачанну капусту, тільки потрібно трохи менше їх кількість.Збір врожаю: після зрізання центральних головок в пазухах листків через 5-7 днів появ-ляють бічні, які прибирають у міру їх дозрівання. Товарні якості головок зберігаються в жарку погоду 1-2 дня, в прохолодну і восени – 4-5 днів. При сприятливих погодних умовах урожай можна збирати на початку червня. У спекотну погоду важливо не пропустити найбільш підходящий момент для збору. Жовті квіткові бруньки у брокколі розкриваються швидше, ніж у цвітної капусти, і тоді рослина вже не годиться в їжу. Якщо обсяг врожаю бічних пагонів незначний, краще викопати рослина з землі, звільнивши місце для наступної культури.Використання: З головок броколі готують супи, їх відварюють і підсмажують, з ніжних стебел готують самостійне, як із зеленої спаржі, блюдо.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами