Готуємо булгур з печерицями в скороварці
Булгур – смачне і ситне блюдо східної кухні. Рецепт його приготування досить простий і буде під силу навіть починає господині. Булгур з печерицями легко приготувати в глибокій сковороді. А використання мультиварки прискорить і спростить процес готування.Інгредієнти для приготування
Для того щоб приготувати це чарівне блюдо, варто скористатися будь-мультиваркою, в якій передбачено режим гасіння і випічки або скороварка. Для 4-5 порцій необхідно підготувати такі інгредієнти:- булгур – 400 г;
- свіжі шампіньйони – 300 г;
- морква – 2 шт .;
- ріпчаста цибуля – 1 шт .;
- сіль і спеції – за смаком;
- вершкове масло – 50 г;
- вода – 500 мл.
Булгур з печерицями: процес приготування
Перед початком необхідно встановити на мультиварці режим випічки і покласти на дно чаші невеликий 10 г вершкового масла. Потім перейти безпосередньо до процесу приготування:- Цибулю і моркву очищаємо від шкірки, промиваємо і ріжемо на кубики середніх розмірів.
- Потім необхідно промити печериці, очистити і розрізати кожен гриб на 6-8 частин.
- У розігріту чашу мультиварки висипати спочатку моркву з цибулею і обсмажувати 5-6 хвилин. Потім додати гриби і тушкувати ще 10-15 хвилин.
- Потім мультиварку можна вимкнути. Якщо приготування харчування буде здійснюватися в скороварці, то овочі з грибами потрібно гасити в глибокій сковороді на невеликому вогні протягом того ж часу.
- Тепер беремо крупу, промиваємо, заливаємо холодною водою. Після закінчення 10 хвилин воду зливаємо воду і з'єднуємо з овочами і грибами.
- Далі додаємо сіль, спеції, вершкове масло, вливаємо воду, перемішуємо і ставимо в режим гасіння на 60 хвилин. Якщо в мультиварці передбачено режим для приготування плову, то ви можете використовувати цей режим. Закриваємо кришку мультиварки і чекаємо зазначений час. Якщо використовується скороварка, то час приготування слід скоротити на 20 хвилин.
Таким чином можна швидко і смачно приготувати булгур з печерицями в мультиварці скороварці або використавши для приготування глибоку сковороду.Кількість порцій на 1-2 можна збільшити, якщо додавати такі вироби по 50 г крупи і грибів.
Блюдо буде володіти більш насиченим смаком, а також буде більш поживним, якщо до зазначених інгредієнтів додати курку і перець солодкий. Додавати їх потрібно тоді, коли обсмажуються інші овочі.Дуже смачним буде булгур, якщо подавати його з різними соусами і використовувати як гарнір тушковані овочі і свіжу зелень. Приготований булгур відмінно зберігається в холодильнику протягом 3 діб. Але при повторному розігріві в блюдо необхідно додати вершкове масло, т. К. Під час зберігання крупа вбере вологу, і страва буде сухим.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами