здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
бузина
Бузина корисні властивості.
бузина чорна відома багатьма корисними цілющими властивостями. Не вважається їстівної і рідко застосовується для лікування червона бузина.
Глікемічний індекс бузини невисокий – не більше 40.Калорійність бузини – 73 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність бузини в 100 грамах продукту: білки 0,7 грама; жири 0,5 грама; вуглеводи 11,4 грама.Містить вітаміни: А, В, С, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, фосфор, натрій, магній, мідь, цинк, селен, каротин, цукру, ефірну олію, дубильні речовини, органічні кислоти і насичені жирні кислоти.Ягоди чорної бузини цілющі як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Свіжі допомагають при гепатиті, виразковій хворобі, ревматизмі і невралгії. Сушені лікують малярію.Настій із сушених ягід чорної бузини сприяє виділенню жовчі і сечі, підсилює перистальтику кишечника.
бузина
З соку ягоди чорної бузини з вином готується екстракт, який застосовується для лікування раку шкіри. Сік бузини прибирає клопів.Повидло з ягоди чорної бузини застосовується в лікуванні хворих на рак шлунка.Чаї, відвари і настої квітів чорної бузини потогінний і антибактеріальні, що корисно при застудах, грипі, ангіні, захворюваннях дихальних шляхів, ларингіті, бронхіті. Ці кошти ефективні також і для лікування захворювань нирок і сечового міхура, ревматизму, радикуліту, подагри і артриту. Квіти чорної бузини захищають яблука від псування при зберіганні.Листя чорної бузини мають сечогінну, потогінну, жарознижувальну, заспокійливу та в'яжучу дію. Молоде листя, навпаки, надають слабящее дію. Розпарені листя бузини прикладають до хворих місць при опіках, фурункульозі, попрілості, геморої.Відвари і настої з кори чорної бузини приймається для лікування нирок і шкіри, а також використовується в приготуванні ванн для хворих на артрит, ревматизм, радикуліт і подагрою.бузина
червона може надавати допомогу при висипу, катарах і ревматизмі (чай з сушених ягід і квітів), використовується як потогінний засіб (чай із суцвіть і сік), як проносний і блювотний засіб (ягода і кора).Бузина шкідлива при колітах, хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту і нецукровому діабеті. У великих кількостях протипоказана під час вагітності.Термін зберігання сушених ягід бузини – півроку. Сушені квіти зберігаються два – три роки. Сховище повинне бути провітрюваним і сухим.Бузина досить широко використовується в кулінарії і в виробництві харчових продуктів. З чорної бузини готують сік, сироп, компот, кисіль, муси, варення, джем, повидло. Вона додається в кондитерські вироби. Зброджених сік бузини переганяється і виходить горілка. Соком підфарбовують алкогольні напої. Квіти бузини наповнюють біле виноградне вино мускатним смаком, а зброджені разом з лимоном і водою дають освіжаючий напій.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами