здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
Диня медова.
диня молодить наповнює енергією повертає сили і бажання. Очищає організм від токсичних речовин диня.
Глікемічний індекс дині високий – 60.Калорійність дині – 35 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність дині в 100 грамах продукту: білки 0,6 грама; жири 0,3 грама; вуглеводи 7,4 грама.Містить вітаміни: А, В, С, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, фосфор, натрій, магній, мідь, марганець, цинк, хлор, фтор, сірку, кремній, клітковину, каротин, цукру, крохмаль, органічні кислоти, насичені і поліненасичені жири.Диня позитивно впливає на мікрофлору кишечника, налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту, добре засвоюється, підтримує імунітет і гемоглобін, сприяє зниженню вмісту «поганого» холестерину в крові, схудненню, сприяє зміцненню нервової системи, підвищує гостроту зору.Завдяки своїй кровотворної здібності диня допомагає відновленню організму після операцій і виразкових загострень. У дині ефективний сечогінний дію. Вона виводить камені з нирок і сечового міхура. Знижує токсичність антибіотиків і підсилює їх дію.застосовується в лікувальному харчуванні при атеросклерозі, захворюваннях серцево-судинної системи, нирок і печінки, при ревматизмі, подагрі, недокрів'ї, геморої, запорах. Размельченниє насіння дині стимулюють потенцію, але їх вживання у великих кількостях може зашкодити селезінці. Компреси з таких насіння застосовуються для лікування шкірних захворювань. Маски з дині живлять, очищають і омолоджують шкіру обличчя.Хворим на цукровий діабет, годуючим матерям, а також при виразці шлунка, при захворюваннях печінки, при розладах кишечника і дизентерії не слід вживати диню. Треба пам'ятати, що диня не сполучається з іншими продуктами. Щоб не засмутити травлення її треба їсти окремо.Ранньостиглі сорти дині швидко псуються і їх треба з'їдати протягом тижня після збору. Середньостиглі і середньо-пізні сорти здатні дозрівати після збору і добре зберігаються, можуть використовуватися кілька місяців і навіть до наступного урожаю, тобто цілий рік.ароматна, її м'якоть ніжна, соковита, виключно смачна, добре втамовує спрагу. Найчастіше вона вживається в сирому вигляді, а, крім того, її сушать і з неї готують варення, повидло, джем, патоку, мармелад, сік, компот, динний мед. Сушена диня зберігає корисні властивості свіжої. З шкірки дині готують цукати.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами