Домашнє яблучне вино від Сергія Груніна.
Домашнє яблучне вино
- Готуємо домашнє яблучне вино!
- Для приготування яблучного вина яблука перебираємо, миємо, видаляємо підгнилі місця і червоточини. Далі – подрібнюємо. Можна на м'ясорубці, я тру на крупній тертці. Зважуємо подрібнену масу. Відміряємо стільки ж води, з'єднуємо, перемішуємо, накриваємо марлею і залишаємо для початку бродіння. На 2-3 день (все залежить від навколишньої температури), "підніметься шапка". Збираємо її шумівкою в інший посуд. Знову зважуємо і відміряє води з розрахунку: 100 гр. на 1 кг макухи. Знову перемішуємо і залишаємо для бродіння. На 2-3 день відціджуємо, сік додаємо до першого і вимірюємо літраж. До загального сік додаємо цукор: 100 гр на 1 л соку, перемішуємо і залишаємо для бродіння. Ємність наповнюємо на 2/3 об'єму. Закриваємо кришкою, в яку протягнуто газоотводний шланг і його кінець поміщений в банку з водою (затвор). Перше бродіння буде бурхливим. Воно триватиме 4-5 днів. Потім процес йде спокійно.
- На 4-й день бродіння додаємо цукор: 30 гр на 1 л соку,
- на 7-й день бродіння – – – – – – – – – – – – – – – 30 гр на 1 л соку, (напівсолодке вино),
- для десертного вина – на 10-й день додайте цукор: 20 гр на 1 л соку
- Через два тижні після того, як ми закрили ємність водяним затвором, робимо першу переливання вина. (Знімаємо з осаду). Ставимо ємність з вином на стіл, порожню – нижче, на стілець. Відкручуємо кришку. Нам знадобиться довгий шланг. Вводимо кінець шланга, не доводячи до осаду. Вільний кінець шланга візьмемо в рот, втягнемо в себе повітря. Як тільки відчуємо смак вина, кінець шланга опустимо в порожню посуд.
- Молоде яблучне вино знову заллємо в бутель. Можна вже по плечики. Закупоримо, встановимо водяний затвор і поставимо бутель на 4-7 тижнів в прохолодне місце. Як перестануть йти "бульки", зробимо другу переливання вина аналогічно першої.
- Для дозрівання вино наллємо в посудину доверху, щільно закупоримо його. Витримаємо його 3-5 місяців в холодному погребі. Після цього наллємо склянку вина і залишимо його на повітрі на день, два. Якщо осаду не утворилося, то переливка більше не була необхідною. Заповнимо вином пляшки на 3-5 см нижче пробки. Пляшки закупоримо, пробки заллємо сургучем. Зберігаємо вино при t 6-10 *
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами