Домашнє консервування кабачків
Кабачки наділені багатьма вітамінами, мікроелементами і корисними амінокислотами. Їх із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Маючи мало калорій, даний овоч дуже корисний і смачний, тому часто входить в раціон людей, які стежать за своїм здоров'ям. Вчені вже давно довели, що цукіні допомагають запобігти старінню клітин, а так само позитивно впливають на стан волосся. Найбільш універсальними і поширеними стравами з кабачків є рагу і оладки. Так само з представленої овочевої культури часто смажать оладки. Крім то з кабачків виходить відмінна ікра. Їх солять, квасять, маринують, роблять варення.Для приготування кабачків не потрібні особливі знання і зусилля. Рецепти не важкі і доступні кожній господині.Рецепт № 1. Консервовані кабачки.– молоді кабачки – 10 кг;– часник – 4 головки;– гострий перець – 1 стручок;– чорна смородина – за бажанням;– сіль – 3 ст. ложки;Цукіні миють, поміщають в каструлю, заливають холодною водою і дають час настоятися 2-3 години. Після чого, на дно емальованій посудині поміщають половину вищевказаних приправ, зверху укладають кабачки і іншу половину спецій. Потім наливають приготовлений розсіл, утрамбовують і накривають гнітом. При кімнатній температурі потрібно протримати по тих порі, поки овочі не стануть «бродити». Зазвичай на цей процес йде кілька днів. Потім посуд з кабачками переміщують в темне приміщення і залишають на 14 діб. Після закінчення цього часу знову заливають маринад, закривають кришкою і поміщають в льох для зберігання. Даний рецепт можна змінювати за своїм бажанням, додаючи свої улюблені спеції.Рецепт № 2. Квашені цукіні.
Необхідні інгредієнти:– лавровий лист – 5 шт .;– цукровий пісок – чайна ложка;– запашний перець горошком – 8 шт .;– кухонна сіль – 2 ст. ложки з гіркою;– часник – 8 зубків;– питна вода – 1 літр.Овочі очищають від шкірки і насіння, ріжуть на кружки і заливають водою хвилин на 10. Для розсолу використовують воду, цукор і сіль. Після того, як вода кілька хвилин прокипить, додають основні спеції, за винятком часнику і тримають на маленькому вогні хвилин 7. У стерилізовані банки в перемішку з часником укладають цукіні і наливають зверху остиглий маринад. Банки з вмісту овочами повинні постояти при кімнатній температурі три доби. Після закінчення цього часу, банки закочують кришками і поміщають в холодне місце на зберігання.
Рецепт № 3. Кабачки в томатному соусі.– масло рослинне – 0, 4 л;– часник – 2 головки;– по пучку зелені: петрушки, кропу, кінзи;– яблучний оцет – 0, 3 мл;– кам'яна сіль – 3 столові ложки;– перець горошком – 10 шт.Всі компоненти, крім зелені і самих цукіні поміщають в воду і доводять до кипіння. Кабачки чистять, ріжуть і затоку кип'яченим розсолом, тримають на вогні протягом 5 хвилин. Масу поміщають в стерилізовану скляну тару, додають зелень, часник і заливають розсолом.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами