Робимо домашню наливку з чорноплідної горобини
Зроблені будинку наливки не тільки дешевше магазинних, але смачніше і безпечніше, т. К. Використовувані в них інгредієнти становлять меншу загрозу для організму, ніж компоненти готових напоїв.Наливка природного бродіння
У класичному рецепті напою пропонується обійтися без алкогольної основи. Робити наливку неважко, але її приготування вимагає терпіння. Напій буде готовий тільки через кілька місяців, т. К. Природне бродіння – процес тривалий. Необхідні 2 інгредієнта:- 3 частини немитих ягід;
- 1 частина цукру.
Через 1-1,5 місяця маса перестане бродити. Її слід процідити через складену вдвічі марлю і розлити по пляшках. Щільно закриту наливку витримують в темряві при температурі + 10 … + 15 ° С 2,5-3 місяці. Вміст етилового спирту в напої – 10-13%.
Напої на спирту і горілки
Швидше настоюється наливка, приготована з чорноплідної горобини, цукру і горілки:- свіжі або заморожені ягоди відокремлюють від плодоніжок, миють і сушать на тканини;
- плоди закладають в банку майже доверху і заливають горілкою;
- щільно закриту ємність відправляють в темне місце на 1 місяць (банку з настойкою необхідно періодично струшувати);
- після закінчення терміну рідину зливають;
- в ній розчиняють цукор в пропорції 1: 3;
- наливку наполягають 2 дня.
- Перебраними і промитими ягодами заповнюють ємність на ¾. У неї додають цукор, взятий в 1/10 обсягу плодів. Тару закривають на 4-5 доби.
- Суміш заливають 60% фруктовим самогоном, чачою або етиловим спиртом. Витримують 30 днів в темряві і прохолоді.
- Настоянку зливають. Плоди засипають цукром в такому ж обсязі.
- Через 3-4 діб настойку і вийшов після повторного додавання цукру сироп змішують і проціджують.
- Наповнену наливкою тару відставляють на витримку протягом 1-2 місяців. Перед цим в напій можна додати лимонний сік, дрібку ванілі або дубової кори.
- 0,25 кг ягід горобини;
- 0,05 кг листя вишні;
- 0,8 кг цукру;
- 1 л води
- 0,5 л горілки;
- 10 г лимонного соку (оцтової або лимонної кислоти).
- листя вишні, чорної смородини та малини (по 33 шт.);
- ягоди горобини і цукор (по 200 г);
- 0,5 л 40% спирту або горілки;
- 0,8 л води;
- трохи соку лимона.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами