Дріжджовий розчин для рослин
Дріжджі використовуються не тільки в хлібопекарському виробництві, але і в сільському господарстві. Завдяки органічному походженню і великому запасу корисних речовин продукт застосовується дачниками і городника. Дріжджовий розчин є хорошим засобом для підживлення рослин.Рецепт і застосування
Існує безліч рецептів приготування дріжджової підгодівлі. В якості основної сировини використовуються сирі або сухі дріжджі, черствий хліб.Рецепт приготування підгодівлі з сухого продукту:- в відро об'ємом 10 л налити воду, зігріта до температури приблизно + 25 ° C;
- висипати 1 пакет з дріжджами;
- додати 3 ст. л. цукру;
- перемішати і поставити в тепле місце на 2,5-3 години.
Готове засіб в чистому вигляді не використовується. Перед поливом рослин 1 л приготовленого складу розлучається 5 л води.Для приготування розчину з сирих дріжджів слід змішати їх з водою в пропорції 1: 5. Туди ж додається 1 частина золи. Розчин настоюється протягом 2-3 годин, а перед поливом рослин розлучається 10 частинами води.Якщо в будинку накопичився черствий хліб, то він може послужити основою підгодівлі для овочів, що вирощуються на присадибній ділянці. До складу розчину входять наступні компоненти:
- кілька шматків зачерствілого хліба;
- 1 пачка сухих дріжджів;
- 1 склянка деревної золи;
- 1 стакан закислого молока (кислого молока).
Розчин з дріжджами найкраще підходить для огірків, томатів і баклажанів.Першу підгодівлю томатів слід зробити через 7 днів після висадки розсади у відкритий грунт. Повторити процедуру рекомендується після того, як рослини укореняться. Ще одна підгодівля здійснюється перед освітою бутонів на кущах.
Якщо помідори висаджені в теплицю, то в перший раз слід скористатися розчином після того, як розсада приживеться на новому місці. Друга підгодівля проводиться перед розпусканням бутонів.З огірками необхідно надходити більш акуратно. Дріжджі сприяють зменшенню калію – мікроелемента, необхідного для повноцінного розвитку овоча. Підживлення проводиться 1 раз в 2 тижні. За весь вегетативний період робити це можна не більше 5 раз.
Удобрювати баклажани рекомендується так само, як і помідори.Розчин на основі дріжджів можна використовувати для харчування картоплі. Дріжджі негативно позначаться на стані бульб. Вони втратять свій смак, стануть пухкими і непривабливими на вигляд. Такий картопля не буде довго зберігатися, а згниє протягом пари місяців.
Дріжджова підгодівля не підходить для цибулі та часнику.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами