Джем з ожини
Сироп (або джем) з ожини робити краще, ніж просто варення (не попадаються маленькі кісточки). Свіжа ягідка дуже смачна і корисна, але її аромат я відчула ще сильніше, покуштувавши саме ожиновий джем. Він нагадує про всі запахи і смаки солодкого літа. такий собі вітамінний мікс з малини, полуниці, суниці, смородини плюс запах всіх ягід одночасно. Поробиш джем, закривши очі – і потрапляєш в літо. Вечір, тепло, дача, чай, задушевні розмови. Це як слухаєш черепашку і відчуваєш море. Для такої романтики і потрібен наш нескладний рецепт!особливість: Витрата ягід буде більше, ніж для звичайного джему. Тому вирішувати вам – можна і з кісточками (якщо вони не заважають). Просто пропустити в рецепті момент проціджування через сито.+ Якщо хочете одержати не сироп, а джем більш густої консистенції – додайте желатин (я розповім, коли і як).+ В рецепті продукти на півлітрову банку. Але краще робити більше – менше відходів.
Джем і сироп з ожини. Рецепт з фото.
Інгредієнти прості (на півлітрову баночку):- ожина – 400 грам;
- цукор – 200 грам;
- желатин – 15 грам (за бажанням).
1 етап
Наші ягоди промити, дати стекти зайвій воді через друшляк (сито).За допомогою блендера трохи подрібнити ожину (або просто в мисці розтерти Ступкою).
2 етап
Варимо наше ожиновому пюре в каструльці півгодини. Постійно помішувати!Кладемо в друшляк марлю. Ставимо його на порожню ємність.Засипаємо в марлю наше пюре. Віджимаємо ручками. Сік стікає, а макуха залишається в марлі (можна з нього зварити компот, додавши яблук).доповнення: якщо немає марлі – просто протираємо пюре ступкою.
Можна обполоснути сито із залишками невеликою кількістю кип'яченої води.
3 етап
У каструлю з ожиновим соком додаємо цукор (один стакан) і за бажанням желатин (одна столова ложка без верху). Варимо хвилин 15-20 до легкого загустіння. Періодично помішувати!Увага! Якщо є мультиварка , В режимі «гасіння» готуємо пюре близько однієї години.4 етап
Стерилізуємо банки і кришки близько 15 хвилин.Готовий джем з ожини розливаємо по банках. Закочує.Ставимо наші баночки кришкою вниз. Укутуємо (десь на добу).
Усе! Тепер і взимку можемо насолоджуватися смаком літніх ягід. Звернувшись в плед, їсти морозиво або пити коктейль з ожиновим сиропом. Це просто шикарно!
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами