здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
Гірчиця
Гірчиця шкоду і користь.
Гірчиця серед прянощів вважається однією з найбільш корисних для здоров'я. Має визнану кулінарну і лікувальну цінність гірчиця.
Глікемічний індекс гірчиці невисокий – 35.Калорійність гірчиці – від 110 до 193 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність гірчиці в 100 грамах продукту: білки від 5 до 11 грамів; жири від 2 до 11 грамів; вуглеводи від 11 до 18 грамів.Містить вітаміни: В, Е, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, фосфор, клітковину, антиоксиданти, ефірні масла, органічні кислоти і насичені жири.Порошок, з якого готується наша приправа, отримують з насіння рослини гірчиці. Культивується декількох основних видів гірчиці: біла (англійська), чорна (дижонская), російська (сарептська). Існує безліч рецептів приготування приправи. Залежно від смакових пристрастей і традицій гірчицю роблять і ніжною, і гострої, і солодкуватої, і гіркою. У російській варіанті вона "зла» гостра.
Гірчиця
відома як одна з найбільш часто використовуваних пряних приправ. Вона сприяє посиленню виділення шлункового соку, в результаті чого поліпшується травлення. Гірчиця може розщеплювати жири, покращувати обмін речовин і тим сприяти процесу зниження надмірної ваги. Позитивно впливає на серцево-судинну і нервову системи. З порошку гірчиці виготовляють лікувальні гірчичники і гірчичний протиревматичний пластир.Гірчиця має протизапальну, бактерицидну, антиоксидантну і м'який послаблюючу дію. Вона здатна блокувати токсичні речовини і надає допомогу при отруєннях. Корисна при гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, захворюваннях печінки і жовчного міхура, розладах травлення, запорах, метеоризмі, ревматизмі, простудних захворюваннях.Гірчиця протипоказана при нефриті, ентероколіті, гастриті, виразковій хворобі шлунка або дванадцятипалої кишки. Вживання гірчиці в великих кількостях може викликати подразнення слизової оболонки стравоходу. У деяких людей гірчиця викликає алергічні реакції.Гірчицю краще вживати свежеприготовленной. Термін її придатності (без консервантів) становить 48 годин при температурі від 2 до 6 градусів С. Щоб зберегти смак і аромат гірчиці, її необхідно зберігати в скляному посуді в темному місці.Гірчиця
гостра на смак, надає стравам своєрідність. Застосовується як приправа до різних перших і других страв, особливо м'ясних, рибних і овочевих. Гірчицею покриваються м'ясо і риба при тепловій обробці. В результаті вони стають соковитіше і ароматні. Гірчиця використовується при приготуванні майонезів і маринадів. Хороша для закусок, бутербродів з ковбасою або з салом, з холодцем, просто з хлібом.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами