здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
глід
Глід плоди застосування.
глід застосування знаходить насамперед у зміцненні серця. Судинорозширювальну урсолова кислота визначає глоду застосування.Глікемічний індекс глоду невисокий – приблизно 30.Калорійність глоду – 53 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність глоду в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 0 грамів; вуглеводи 14 грамів.Містить вітаміни: А, В, С, Е, К, Р.Містить: калій, кальцій, залізо, мідь, кобальт, магній, цинк, пектини, цукру, ефірні масла, каротин, дубильні речовини і органічні кислоти.Глід має велику оздоровчу цінність. Він розширює кровоносні судини, активізує забезпечення киснем серця і мозку, знижує кров'яний тиск, нормалізує серцевий ритм, злегка заспокоює, знижує нервову збудливість, стабілізує рівень цукру в крові. Його використовують для підтримки і лікування серцево-судинної і нервової систем, при цукровому діабеті.
глід застосування
Глід сприятливо впливає на обмін речовин, має жовчогінну дію і покращує роботу печінки, сприяє зниженню рівня холестерину в крові, зв'язує і виводить з організму токсичні речовини і солі важких металів, зміцнює при проносі, знімає набряки, застосовується при ревматизмі, усуває безсоння, зміцнює сон і загальний стан організму, полегшує стан під час менопаузи і клімаксу.Для використання лікувальних властивостей глоду готують настойки з подрібнених ягід, з квітів рослини, з його листя і молодих пагонів.Відваром глоду лікуються багато шкірні захворювання.Глід і вироби з нього протипоказані при хворобах нирок. Відвари і настойки глоду можуть завдати шкоди здоров'ю, якщо їх приймати на голодний шлунок або протягом тривалого часу. За одну добу допустимо з'їдати не більше 150 грамів (однієї склянки) ягід. Інакше можливе значне падіння кров'яного тиску і порушення серцевого ритму. Особливо обережними при вживанні глоду повинні бути вагітні та жінки.глід застосування
Ягоди глоду мають суху м'якоть і зазвичай не яскраво виражений кисло-солодкий смак. З них готують чай, квас, компот, вино, повидло, джем, конфітюр, желе, пастилу. Найчастіше ягоди сушать. Іноді сушені ягоди глоду перемелюють і отриманий порошок додають в борошно для випічки хліба і різних кондитерських виробів.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами