здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
гливи
Глива гриб.
гриб глива вільний від нітратів пестицидів і важких металів.
Глікемічний індекс глив низький – близько 15.
Калорійність продукту – 41 ккал в 100 грамах продукту.
Харчова цінність продукту в 100 грамах: білки 3,3 грама; жири 0,4 грама; вуглеводи 4,2 грама.
Містить вітаміни: В, С, D, Е, РР.
Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, мідь, кобальт, фосфор, селен, цинк, йод, клітковину, антиоксиданти і органічні кислоти.
Глива підвищує імунітет, стимулює травлення і функціонування щитовидної залози. Активізує діяльність шлунка і печінки.
Розріджує кров, перешкоджає виникненню тромбів в кровоносних судинах, покращує кровообіг, попереджає атеросклероз, сприяючи зниженню рівня холестерину в крові.
Блокує дію канцерогенів, виводить токсичні, радіоактивні речовини і важкі метали з організму. Зменшує шкідливий вплив променевої та хіміотерапії. Має протипухлинну властивість, заважає виникненню і розвитку злоякісних і доброякісних пухлин.
глива
бореться з вірусами, протидіє розвитку кишкової палички. Цей гриб надає допомогу при захворюваннях нервової системи.
Протипоказань для вживання гливи практично не існує. Хіба що суперечки гливи при попаданні в легені здатні викликати алергію.
Свіжі гриби гливи краще зберігати не митими і не різаними в холодильнику в скляній, пластмасовою або емальованому посуді.
Глива дієтичний гриб, добре засвоюваний організмом. Володіє відмінним смаком, але слабким ароматом. Гливи можна сушити, варити, смажити, тушкувати, солити і маринувати. У їжу вживаються молоді гриби, так як старі дуже жорсткі. З вёшенок готуються закуски, варяться супи. Їх подають окремо смаженими, тушкованими, застосовують в солянках і розсольник, в запіканках, в різноманітних салатах, соусах, підлива, в овочевих та інших гарнірах, в рагу, в котлетах, в пирогах. У стравах глива добре поєднується з багатьма продуктами: з картоплею, помідорами, капустою, морквою, баклажанами, цибулею, солодким перцем, зеленню, ананасами, локшиною, рисом, ячменем, гречкою, сметаною, сиром, сиром, яйцями, кальмарами, курячим і іншим м'ясом, мигдалем .
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами