глива устрична
Більшість грибів з сімейства плевротові нічим не виділяються і не відрізняються особливо привабливими зовнішніми характеристиками. Але є серед них гливи устрична, яка не має нічого спільного з спадають побратимами, і утворює красиві гнізда, не руйнуються під час збору. Коли зрізати таке незбиране красиве грибне гніздо, довго не можеш налаштуватися на поділ грибів.
гливи устрична
гливи устрична – лат. Pleurotus ostreatusПо-іншому грибочок називається устрична грибом або гливи звичайної.зовнішні параметри
капелюшок гриба
Капелюхи устрична грибів відрізняються досить великим діаметром – від 5 до 25 см і округлою формою у вигляді воронки, що нагадує вухо з загорнутим краєм. Разом вони являють собою веерообразное гніздо.Гладка, без глянцю, капелюшок забарвлюється в різні відтінки від блідо – сірих до темно – сірих, іноді буваючи жовтуватою. В юному віці вона заповнюється тугий білою м'якоттю, грубеющіе в міру зростання.Низ оформляється спадними по ніжкам широкими зарідка пластинками, що не доходять до самого низу, і пофарбованими в білий колір, жовтіє або сіріючих з віком.Гливи устрична плодоносить білими спорами.ніжка гриба
Бічні ніжки виростають довжиною близько 30 мм, і часом настільки короткі, що не помітні оку. Відрізняються викривленою формою, світлим забарвленням і волохатим низом. Дорослі гриби мають жорсткі ніжки.Гливи устрична – лат. Pleurotus ostreatus
місця зростання
Вешёнка звичайна вибирає для зростання загиблі і хворі листяні дерева.Гриб масово плодоносить, формуючи великі гнізда, в осінні місяці, починаючи з вересня і до сильних морозів, не боячись заморозків. При хороших погодних умовах зрідка з'являється в кінці весни.подібні види
Устричний гриб схожий на наступних їстівних побратимів:- гливи рожковидная. Відрізняється більш слабким складанням, світлими капелюшками і подовженими ніжками, до самого низу покритими пластинчастої масою.
- осіння гливи. На відміну від устричного побратима, осінній аналог всередині капелюхи оснащений желатиновим шаром, призначеним для захисту грибів від низьких температур.
- гливи білувата. Відрізняється більш світлим забарвленням і слабкою конституцією.
- гливи дубова. У неї є приватна покривало.
їстівність
Незважаючи на маловиразний грибний аромат і смак, гливи устрична широко вживається в їжу, і особливо смачна в юному віці. Старі гриби для їжі зазвичай не використовуються: вони занадто жорсткі і не мають смаку.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами