здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
Горох нут турецька.
Не настільки відомий в Росії горох нут серед зернобобових культур самий поживний і самий легко засвоюваний організмом.Глікемічний індекс нуту невисокий – 30.Калорійність – 310 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність продукту в 100 грамах: білки 25,0 грамів; жири 7,0 грамів; вуглеводи 55,0 грамів.Містить вітаміни: А, В, С, РР.Містить калій, кальцій, залізо, мідь, марганець, магній, молібден, фосфор, клітковину, ненасичені жири і органічні кислоти.Нут, або як його ще називають, турецький горох, баранячий горох, має дуже приємний горіховий смак. Його білки самого високо якості. Тому він відмінно розправляється з голодом, доставляючи людям задоволення і відчутну користь.Цей горох знижує кров'яний тиск, стабілізує рівень цукру і зменшує наявність холестерину в крові, попереджає виникнення і розвиток серцево-судинних і шкірних захворювань. Сприяє нейтралізації шкідливих консервантів, що містяться в багатьох сучасних продуктах. Підтримує нормальне травлення і обмін речовин, запобігає запори. Стимулює організм, пригнічує депресивний настрій. Сприяє зростанню і відновленню тканин, нарощування і підтримці м'язової маси, зміцнює зір.
горох нут
допомагає при болях в спині, запаленні ясен, зубного болю, водянці, жовтяниці, лишаї, закупорках в селезінці і печінці. Може розчиняти камені в жовчному міхурі і чистити кровоносні судини.Нут популярний в середній і західній Азії, північній Африці, Америці і в Середземноморських країнах. Горох нут їдять сирим, вареним і смаженим, з овочами, горіхами і маслинами. Він використовується в приготуванні супів, плову, каш, гарнірів, печені, рагу, салатів, солодощів, пиріжків, консервів і багатьох національних блюд, наприклад, паштету хумус і закуски фалафель. З нього виходить непоганий попкорн. Нут служить сировиною для виробництва поживної борошна, застосовуваної в випічці, для виготовлення халви і різних солодощів, готування різних страв.зберігання горох нут переносить добре. Він не боїться перепадів температур, але не виносить велику вологість. Найкраще цей горох тримати в скляному посуді з щільно закривається кришкою.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами