Гортензія – чудова рослина з розкішними квітами
Для гарного росту і пишного цвітіння гортензії необхідна родюча, пухка, а головне – среднекіслих грунт (рН 5,5), тому що за роки еволюції її коренева система пристосувалася засвоювати поживні речовини з агресивного середовища. При недостатній природній кислотності рослина перестане квітнути, буде млявим і може захворіти хлорозом, ознака якого – пожовтіння листя.Перед використанням підгодівлі кущ потрібно добре полити (на дорослий буде потрібно не менше 10 л води). Кращий час для процедури – ранок або вечір. Багато садівники, змінюючи кислотність грунту, домагаються зміни забарвлення квіток.
кефір
Гортензії чуйні на підгодівлі молочною кислотою. Щоб приготувати добриво, кефір, кисле молоко або сироватку розводять у воді в пропорції 1: 5, а потім кущ обприскують по листю або вносять підгодівлю під корінь 1 раз в 2 тижні під час вегетації. Молочнокислі бактерії також допоможуть впоратися гортензії з грибковими хворобами.Лимонна кислота і яблучний оцет
Для підгодівлі гортензії в 10 л води додають:- 2 ст. л. лимонної кислоти, її спочатку розчиняють в невеликій кількості теплої води;
- або 100 мл яблучного оцту.
марганцівка
Кристали марганцю розчиняють в невеликій кількості теплої води. З отриманого концентрату готують слабо рожевий розчин. Їм поливають гортензію 3-4 рази за сезон і під корінь і по кроні, витрачаючи до 10 л на 1 кущ. Марганцівка сприяє:- збільшення кількості суцвіть;
- зміцненню і гнучкості стебел;
- знезараженню грунту.
Поливати рослину краще ввечері. Важливо стежити за дозуванням: занадто насиченим розчином можна обпалити листя і коріння. А часті поливи марганцівкою рослин гортензій знищують мікрофлору грунту.Поливи розчином перманганату роблять рожевий відтінок квітів яскравішим.
хлібні шкоринки
Для гортензії готують підгодівлю з засохлого хліба, що містить житнє борошно (чорного або сірого):- Корки заливають водою так, щоб вона покрила їх, кладуть гніт або закривають щільною кришкою і ставлять у тепле місце для прискорення процесу бродіння.
- Через 1-3 дні настій проціджують або перетирають хліб в кашку.
- 2 л настою з'єднують в с 8 л води.
- Під кожен кущ необхідно вилити 1-1,5 л добрива.
Дріжджі, що входять до складу хліба, допомагають рослині нарощувати зелену масу, прискорюють формування і ріст кореневої системи. Тому таку підгодівлю використовують, якщо після зими гортензія виглядає млявою – на ній не з'являється листя, а гілки сухе і ламке. Кущ необхідно обкопати на глибину 10 см і вилити в канаву 1 відро добрива. Якщо рослина сильно постраждало від морозу, воно зацвіте тільки на наступний рік.
Written by admin
Недавні записи
- Як зробити арку для квітучої троянди своїми руками
- Дохнуть бройлери – своєчасні заходи для профілактики і лікування
- Як підживити помідори карбамідом: кращі методи та поради для садівника
- Скільки днів голоду може витримати хом’як?
- Скільки часу потрібно варити заморожені креветки: деталі та поради
- Розміри клітки для кролів: вибір оптимальних розмірів для комфортного утримання
- Парування кобил: як підібрати правильного жеребця
- Обприскування карбамідом: переваги, нюанси і правила проведення
- Як чистити лисички гриби: відео і поради
- Слива опал: опис і характеристики сорту
- Як дізнатися характеристики ноутбука: посібник для пошуку інформації про технічні специфікації
- Як правильно садити перець: поради та рекомендації