Written by admin on 2020
Готуємо насіння до посіву калібруємо, знезаражуємо, барботіруем, підживлюємо, Сайт про сад, дачі і
Від ФахівцяСайт про сад, дачі і кімнатних рослинах.
Посадка і вирощування овочів і фруктів, догляд за садом, будівництво і ремонт дачі – все своїми руками.
Готуємо насіння до посіву: калібруємо, знезаражуємо, барботіруем, підживлюємо
Підготовка насіння до сівби – ПОРАДИ ФАХІВЦЯ
«Навесні один день годує рік» – кажуть досвідчені городники. Тому і весна у них починається ще в лютому з правильної підготовки насіння до сівби. З чого почати і як зробити все грамотно, розповідає кандидат сільськогосподарських наук Євген Олександрович ДУХІН.СЕМЕНА, ЯКИМ ПОТРІБНА ОБРОБКА:
ВСЕ ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ЦІЄЇ СТАТТІ ЗНАХОДИТЬСЯ ТУТ >>>
дешеві, сумнівної якостіВ ОБРОБЦІ НЕ ПОТРЕБУЮТЬ:Природний добір НАСІННЯ
Чим більший і повновагі насіннячко – тим більше здорова рослина з нього виросте. Тому будь-яка підготовка починається з візуальної оцінки насіння. На що звернути увагу?– Витрусіть насіння з упаковки на білий аркуш паперу. Відберіть великі й рівні, без видимих пошкоджень. Викиньте ті, які змінили свій природний колір на бурий або чорний. Швидше за все, вони вражені грибковими інфекціями. Відібрані насіння залийте сольовим розчином (1 ст.л. на 1 л води). Видаліть ті, які через хвилину виявляться на поверхні. Решта промийте.Правильна обробка насіння дозволяє підвищити стійкість рослин до хвороб на 80%
За планом – прогрівання
Кажуть, стовідсотково позбутися від шкідників та інфекцій можна тільки за допомогою замочування в розчинах хімічних препаратів. Але «труїти» рослини в стадії насіння не дуже хочеться. Що ж робити?– Насправді надійніше методу тривалого прогрівання ще нічого не придумали. Ми в Інституті овочівництва і баштанництва передпосівну підготовку проводимо в термостаті. Тримаємо в ньому насіння при температурі + 50 … + 60 град, на протязі 4-5 годин. При цьому знижується схожість, однак ті рослини, які сходять після процедури, хворіють набагато рідше.Схожу обробку можна провести і в домашніх умовах. Загорніть насіння в марлевий мішечок і залийте в термосі гарячої (+ 50 … + 60 град.) Водою на 30 хвилин. Після прогрівання потримайте насіння під струменем холодної води і покладіть для загартовування на добу в холодильник. Особливо корисний цей метод для огірків і томатів.Якщо часу мало, то насіння інших культур можна перед посівом потримати в рожевому розчині марганцівки або розчині перекису водню (1 ст.л. на 1 ст. Води). Також знезаразити і простимулювати насіння можна, якщо замочити їх на 20 хвилин в розчині меду або соку алое (1 ст.л. на 0,5 л води).А щоб прискорити проростання і гарантовано посіяти насіння, розведіть 40 мл 1% -ної бурштинової кислоти або 1 ч.л. гумату натрію в 1 л води. Змочіть в розчині марлю, загорніть в неї насіння. Тримайте в теплі, поки не проросте (у міру висихання обприскуйте марлю розчином).Written by admin
Недавні записи
- Вазон: шлях до чоловічого щастя
- Користь їжовика гребінчастого: властивості та поради!
- Lightshot — програма для швидкого скачування знімків екрану
- Верба козяча пендула: основні властивості і використання
- Болезни бройлерів: признаки та лікування (фото)
- Чому відбувається пожовклість та сохнення листя у огірків: можливі причини і способи вирішення проблеми
- Як правильно пересадити грошове дерево: крок за кроком навчання
- Боротьба з кротами: народні методи та поради
- Геологічне середовище: природні процеси та їх вплив на навколишнє середовище
- Як посадити лимон з гілочки: детальні інструкції та корисні поради
- Решетники гриби: опис, відмінності, користь і вживання
- Коли посадити їжевіку для розмноження: найкращий час, методи та поради