здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
гриб корівник
Гриб корівник отруйний.
З вісімдесятих років минулого століття гриб корівник втратив статус їстівного гриба.У деяких місцях корівником називають старий благородний білий гриб. Але на цій сторінці мова йде про зовсім іншому плебейської і непоказному на вигляд грибі, племені Корбан. Який теж називають корівником.Це в минулому умовно їстівний гриб, шкідливі речовини якого при належній обробці повинні нейтралізуватися. Він використовувався в їжу з давніх часів і не вважався шкідливим, тому що при зборі молодого переросли гриба в екологічно чистому місці і при ретельному правильному приготуванні нікому не приносив шкоди.З деяких пір багато фахівців стали вважати корівник (він же корбанів) отруйним. З'ясувалося, що він може містити радіоактивні речовини, важкі метали та інші токсичні речовини, які накопичуються в організмі без будь-яких зовнішніх проявів. І при вживанні корівника в їжу ефект від шкідливого впливу проявляється через багато часу (навіть кілька років) після початку вживання. Причому отруєння буває важким і нерідко закінчується летальним результатом. Мабуть це так, але мені, на щастя, поки що не доводилося зустрічати постраждалих. І сам я, збираючи в минулі роки молоді корівники далеко від міста, доріг, звалищ, ЛЕП, згубних місць, ніколи нічого, крім задоволення, від страв з цим грибом не відчував.
гриб корівник
як і будь-який інший гриб жадібно всмоктує в себе всю навколишню нечисть. Так влаштовані гриби. Але корівник (корбанів), крім того, здатний самостійно виробляти отруту – мускарин, схожий з мухоморний, який не руйнується при нагріванні. При накопиченні отрути в певній кількості він стає небезпечним. Кожна людина вирішує сам: брати корівник чи не брати. Краще даремно не ризикувати. Береженого Бог береже.Корівник варять, смажать, маринують, солять і заморожують. Не всі однозначно визнають його смачним. Мабуть позначається зовнішня непоказність корівника, а десь і малокваліфікованих приготування. Скуштувавши правильно приготоване блюдо, навряд чи хто-небудь висловить незадоволення. Безсумнівно, цей гриб чудовий будучи підсмажений з картоплею та зі сметаною. Можливо смажити його окремо і про запас, заморожуючи в смаженому вигляді. Шкода що гриб корівник (Корбанів) отруйний і небезпечний для здоров'я.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами