здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
Гриби сморчки та рядки
Гриб сморчок.
гриб сморчок захищає від катаракти. Залишить приємні враження про себе вміло приготований гриб сморчок.Глікемічний індекс гриба сморчка низький – 10.Калорійність гриба сморчка – 27 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність гриба сморчка в 100 грамах продукту: білки 2,9 грама; жири 0,4 грама; вуглеводи 2 грами.Містить вітаміни: А, В, С, D, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, фосфор і органічні кислоти.Гриб сморчок сприяє зміцненню м'язів очного яблука і захищає від помутніння кришталик ока. Допомагає в лікуванні короткозорості і вікової далекозорості. Покращує діяльність травного тракту. Корисний при ревматизмі.Найбільші грибів краще не брати, так як в них накопичується велика кількість шкідливих речовин.
гриб сморчок
може зберігатися в сушеному вигляді протягом трьох місяців. При сушінні шкідливі речовини розкладаються і зникають з гриба.Своїм зовнішнім виглядом і назвою цей гриб непоказний. Багато через незнання вважають його неїстівним. Однак він цілком їстівний і заслуговує на велику повагу. На смак і запах гриб сморчок дуже хороший. До того ж серед грибів сморчок один з найбільш ранніх. З'являється в квітні – травні. І в цьому його особлива принадність. Після довгої зими делікатесний гриб сморчок король серед грибів. Вживається гриб сморчок вареним, тушкованим і смаженим. Перед приготуванням, щоб не було отруєння, відварюється протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого відвар не використовується, а зливається. Далі гриби можна гасити, запікати, смажити, використовувати в супах, в соусах.гриб сморчок
зовні дуже схожий зі своїм родичем грибом рядки. Строчок і за смаком нагадує сморчка, але поступається йому. І росте строчок як і сморчок так само рано навесні. Він крупніше гриба сморчка і містить дуже стійкі токсичні речовини, які не виводяться з гриба навіть при варінні. У сирому вигляді строчок смертельно небезпечний. Позбутися від цих шкідливих речовин частково можна за допомогою сушіння на відкритому повітрі і потім в духовці. Після сушіння гриб треба відварити один – два рази, а відвар знищити. Лише тепер гриб строчок готовий до застосування. Рідко хто захоче так довго возитися з небезпечним грибом. Краще навчитися безпомилково відрізняти рядки від зморшків і брати тільки гриби сморчки.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами