здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
грузді
Гриби грузді їстівні.
За вмістом білків гриби грузді не поступаються м'ясу.Глікемічний індекс груздів низький – менше 15.Калорійність – 19 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність сирого продукту в 100 грамах: білки 1,8 грама; жири 0,8 грама; вуглеводи 1,1 грама.Містить вітаміни: В, С, РР.Містить калій, кальцій, залізо, мідь, марганець, молібден, кобальт, хлор, цинк, клітковину, ефірні масла і органічні кислоти.Існує кілька видів груздів: білий, чорний, жовтий, сирої, перцевий, дубовий, осиковий. Найціннішим в кулінарії визнається сирої груздь, або справжній, як його ще прийнято називати. Самим поживним вважається білий груздь, що містить в сухій речовині капелюшки до 32 відсотків білка. Унікальні лікувальні властивості у перцевого груздя.Перцевий груздь корисний при сечокам'яній хворобі і при туберкульозі, при емфізему легенів. А в загальному грузді застосовуються при лікуванні шлунка, гнійних ран. Свіжий гриб здатний зупиняти кров і знімати запалення. Грузді, незважаючи на свою важку перевариваемость, стимулюють процес травлення і посилюють перистальтику кишечника.
гриби грузді
рекомендуються хворим на цукровий діабет як корисна для них їжа, що має високі поживні властивості і не підвищує рівень цукру в крові.Витяжки з груздя йдуть в ліки для лікування ниркової недостатності, сечокам'яної і жовчнокам'яної хвороб, уролітіазу.Груздь є важко перетравлюється продуктом і тому придатний не для всіх однаково. Кому-то він абсолютно не доставляє ніяких проблем, комусь його слід вживати в їжу обмежено, а кому-то і зовсім краще не пробувати. Груздь вважається умовно їстівних грибом і його треба ретельно готувати (варити не менше двадцяти хвилин), щоб захистити організм від шкідливих впливів. Чи не смертельних, але неприємних. Буває, що солоні грузді не рекомендують при гіпертонічній хворобі.гриби грузді
перед приготуванням обов'язково вимочують у воді (можна підсоленій) добу – три доби (іноді перед засолкою до п'яти діб), щоб позбутися від гіркоти молочного соку, що міститься в цих грибах. Грузді варять, смажать і маринують. Але найчастіше їх солять одні або разом з деякими іншими грибами (рижики, волнушками). солоні гриби грузді м'ясисті і мають специфічний приємний смак і запах. Їх подають як прекрасну закуску. А також використовують в салатах, в м'ясних і овочевих блюдах, в гуляшах, в спекотне, в окрошках, розсольник, супах. Точно так само використовують і варені (смажені) грузді.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами