здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
трюфелі
Гриби трюфелі.
трюфелі ховаються під шаром землі та їх нелегко знайти. На півдні Росії і в середній її смузі в Україні і в Білорусі ростуть трюфелі.Глікемічний індекс гриба трюфеля низький – 10.Калорійність гриба трюфеля – 24 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність гриба трюфеля в 100 грамах продукту: білки 3 грами; жири 0,5 грама; вуглеводи 2 грами.Містять вітаміни: В, С, РР.Містять: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, мідь, марганець, фосфор.Трюфелі сприяють зростанню і розвитку організму і найбільше корисні для підлітків, вагітних і годуючих грудьми жінок. Вони є чудовим антиоксидантом, Продлять молодість. Найчастіше трюфелі зараховують до афродизіаків.Однак трюфелі поки найдорожчі гриби в світі. З цієї причини вони не є загальнодоступними. Ці гриби – продукт швидше для справжніх гурманів з числа заможних людей і аристократів.
трюфелі
ростуть групами по кілька штук в дубових і букових лісах, бувають в хвойних лісах, іноді в березово-осикових, зустрічаються серед ліщини, ялівцю, вільхи. Зовні ці гриби нагадують картопляні бульби, так як ростуть під землею на глибині зазвичай 5 – 20 сантиметрів, не мають капелюшки і ніжки. Зрідка ці гриби «визирають» з землі. Збирають трюфелі з кінця липня до середини осені. Відшукувати такі гриби дуже непросто. Найкраще це роблять помічники людини – спеціально навчені собаки і свині, які мають дуже гострим нюхом і безпомилково знаходять гриби за запахом.Видів трюфелів досить багато. Не всі з них їстівні. Їстівні гриби розрізняються за зовнішнім виглядом, внутрішньою будовою та гастрономічним якостям. Кращі чорні і білі трюфелі відносяться до делікатесних грибів через свого чудового смаку і аромату, що передаються кулінарних виробів, варто лише використовувати в них трюфелі: соусів, гарнірів, приправ. Трюфелі відмінно поєднуються з м'ясом, з рибою, з птахом, яйцями, сиром, вином, омарами і лангустами, з макаронами і спагетті, підходять до жаркого і рагу, до супів, до шоколаду, до фруктів.трюфелі
не тільки додаються в різні страви, а й вживаються як самостійну страву. Їх запікають, смажать, консервують (солять і маринують) і їдять навіть сирими. Правда, деяким людям смак і запах вишуканих трюфелів не подобається.Очищені трюфелі зберігають в герметичній посуді, засипавши їх рисом, що захищає гриби від гниття і висихання. З такого рису згодом готуються дивовижні ароматні страви. Можна трюфелі і спеціально сушити. Тоді вони зберігають грибний аромат на роки.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами