Їстівні гриби, ягоди, трави
Грибне різотто з чебрецем, розмарином і білим вином
Інгредієнти для рецепта грибне різотто (на 4 порції):
– Рис для різотто – 300 гр .;– Оливкова олія – 12-15 ст. ложки;– Біле вино – 1 склянка;– Жменя сушених білих грибів;– Селера свіжа – 2 середніх штуки;– Цибулина – 1 середня штука;– Кубик курячий – 1 шт. (Або 0,5 літра м'ясного або курячого бульйону);– Суміш свіжих грибів (опеньки агроцібе + шампіньйони) – 500-600 гр .;– Петрушка, Чебрець і Розмарин свіжий – невеликий пучок;– Вершкове масло – 100 гр .;– Сир Пармезан – 60 гр .;– Сіль і перець (за смаком);Покроковий рецепт приготування грибного різотто з фотографіями:
Для приготування грибного різотто нам знадобитися толстостенная каструля. Селера – дуже важливий компонент Ризотто _ очищаємо від жорстких волокон. Цибулину очищаємо і нарізаємо на четвертинки. Лук і селеру складаємо кухонний комбайн. Туди ж додаємо жменьку сушених білих грибів.Ретельно перемішуємо "смакову основу" для різотто. У каструлю з товстими стінками наливаємо 3 столових ложки оливкової олії і викладаємо з комбайна отримати суміш. Обсмажуємо на сильному вогні.
Тепер беремо рис, призначений спеціально для різотто. Ми будемо брати рис сорту Карнаолі (в ньому багато крохмалю, зерна мають товсту і коротку форму).
У каструлю засипаємо рис. Додаємо склянку білого вина.
Перемішуємо. Додаємо курячий кубик з гарячою водою (приблизно 0,5 л). Добре перемішуємо. Вогонь зменшуємо до середнього.
Беремо суміш свіжих грибів, очищаємо, нарізаємо. Половину грибів відправляємо в сковорідку, а іншу половину в каструлю, де вариться різотто. У каструльку додаємо необхідну кількість води, солимо і як слід перемішуємо, залишаємо варитися (ще хвилин 14-17). Гриби, які в сковороді, посипаємо сіллю, перцем і поливаємо оливковою олією. Додаємо чебрець і розмарин, видавлюємо часник, перемішуємо. Розкладаємо по колу маленькі шматочки вершкового масла (30-40 гр) між грибами.
Для основи різотто ми використовували сушені білі гриби, для наповнення свіжі, а запечені в сковороді гриби ми покладемо зверху. Гриби відправляємо в розігріту духовку.
Як тільки різотто зваритися додаємо в нього вершкове масло і натираємо сир,
перемішуємо. Різотто повинно вийти в'язким. Видавлюємо сік половинки лимона. Додаємо трохи дрібно нарізаної свіжої петрушки. Накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на п'ять. Дістаємо запечені гриби.
Викладаємо по тарілках готове різотто, а зверху – запечені гриби.
Джерело: Джеймі Олівер, готуємо за 30 хвилин
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами