здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
груша
Груша корисні властивості.
груша здавна з успіхом використовується для профілактики і лікування простатиту. Ефективна при диспепсії у дітей груша.
Глікемічний індекс груші невисокий – 34.Калорійність груші – 47 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність груші в 100 грамах продукту: білки 0,4 грама; жири 0,1 грама; вуглеводи 15,5 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, Р, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, фосфор, натрій, магній, марганець, мідь, цинк, йод хлор, клітковину, крохмаль, пектини, цукру, ефірні масла, дубильні речовини, органічні кислоти, насичені, мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти.Лікувальні властивості найбільш проявляються у стиглих ароматних груш. Вони підсилюють перистальтику кишечника, знімають нервову напругу, заспокоюють серцебиття, зміцнюють капіляри, рекомендуються при хронічних порушеннях роботи підшлункової залози, хворобах легень, недокрів'ї, простатиті.
груша
варена і печена корисна при кашлі, бронхіті і туберкульозі легенів. Груші, особливо дички, мають антибактеріальну властивість, надають допомогу при запаленні нирок і сечового міхура. Грушевий відвар допомагає в лікуванні сечокам'яної хвороби, запалень сечовивідних шляхів. Грушевий сік і відвар сприяють виведенню з організму шкідливих речовин. Відвари і компоти із сушених груш корисні при розладах кишечника, оскільки надають терпкий закріплює дію на шлунок і кишечник.Груші свіжі і в сушеному вигляді включаються до складу дієтичного харчування при серцево-судинних захворюваннях, ожирінні, цукровому діабеті, хворобах нирок, циститі, сечокам'яній хворобі, нефриті, захворюваннях печінки і жовчних шляхів.Відвар з лісових груш допомагає при кашлі, є жарознижуючим засобом, а сік – сечогінну. Компот або чай з сушених груш-дичок при тривалому вживанні може вилікувати простатит.Груші не слід поєднувати з м'ясною і інший важкої їжею, є на голодний шлунок і раніше ніж через півгодини після прийому їжі. Їх не треба запивати водою, що часто викликає пронос. При шлунково-кишкових захворюваннях сирі груші можуть бути шкідливі, слід їсти їх вареними.груша
стигла ароматна, соковита, ніжна, з солодким смаком. Плоди їдять сирими і переробленими. Їх варять, печуть, сушать, в'ялять, консервують. З груш роблять варення, джеми, повидло, мармелад, грушевий мед, компоти, соки, кваси, сухофрукти, цукати, вина і сидр. Груша лісова маринується і замочується. Ще лісові груші зацукровують шляхом варіння і змішування з цукром і отримуючи карамель.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами