Гульчехра з курки
Гульчехра з курки – це просте узбецьке блюдо, ситне і соковите, має дивовижно гармонійним смаком. В якості основного інгредієнта в рецепті виступає курка, можна використовувати будь-які частини птиці (крила, філе, ніжки). Приготована таким способом курочка завжди має ніжне проварене м'ясо з вершковим ароматом, завдяки приголомшливому смаку соусу. Підійде для приготування повноцінного обіду, готується швидко, часу зажадає не більше 45 хвилин. До речі, кажуть, що раніше цей рецепт зберігався в суворій таємниці, і про нього знали не всі кулінари.Приготування страви не потребують особливого кулінарного досвіду, демократична ціна, тому як ось перелік найнеобхідніших продуктів:- тушка курки – вагою близько одного кілограма;
- сметана жирна – 300 грам;
- цибуля ріпчаста – 4 головки;
- молоко – 200 мл;
- борошно – 1 ст.ложка борошна з невеликою гіркою;
- часник – 12 зубчиків;
- цукровий пісок і суміш пряних трав – кожного по 1 чайній ложці;
- сіль і рослинне масло – в разі потреби;
- зелень свіжа.
- Нарізаємо цибулини на півкільця, обсмажуємо їх до рум'яності на пісному маслі. Підсмажену цибулю перекладаємо в окрему миску.
- З птиці знімаємо шкіру, рубаємо на великі частини, солимо і обсмажуємо на великому вогні, на тій же сковороді до золотистої скоринки. Після до курячого м'яса додаємо смажену цибулю, продовжуємо тушкувати разом на повільному вогні 8 хвилин.
- Курячі шматочки і цибулю перекладаємо в товстостінну каструлю, в ній далі буде відбуватися процес готування.
- В молоко всипаємо борошно, сметану, пряні трави, сіль, цукор і видавлений через прес часник, все ретельно перемішати, щоб не було грудок, і влити в каструлю, де готується курочка. Долийте потрібну кількість води, щоб повністю покрити куряче м'ясо. На помірному вогні продовжуйте гасіння протягом 25 хвилин, періодично перемішуйте вміст.
- Перед подачею на стіл посипте блюдо улюбленої, подрібненою зеленню, мені подобається додавати рубаний часник.
Гульчехра з курки готова, це блюдо виходить дуже смачним, особливо сподобається людям, які люблять кухню зі східними нотками, гідно виглядає на повсякденному і святковому столі. М'ясо просочується усіма ароматами приправ, ніжним соусом. Даний рецепт простий і доступний, викликає апетит, прекрасно поєднується з відвареним рисом, картоплею або картопляним пюре. Спробуйте, Ви будете в захваті від такої страви
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами