Грибна ікра з варених грибів – рецепти на зиму
Ікра грибна на зиму, рецепт через м'ясорубку з покроковим фото
Заготовки на зиму вже давно вийшли за межі звичного розуміння наших бабусь, рецепти стають все витонченішими і цікавіше. Але незмінною залишається традиційна ікра грибна на зиму, рецепт через м'ясорубку. Таку икорку, без додавання консерваторів і підсилювачів смаку, багато хто з нас пам'ятають з дитинства. Для наочності, викладаємо рецепт з опеньків з покроковим фото.Інгредієнти:
гриби – 1 кгЦибуля ріпчаста – 2 штуки (150-200 грам)морква – 1 штука (100-150 грам)Олія соняшникова – 50 грамспеції: Сіль, чорний перець мелений.Як приготувати грибну ікру на зиму
1. Гриби (в даному випадку опеньки) перебрати. Очистити від лісового сміття. Зрізати забруднені землею ніжки. Промити в холодній, проточній воді. Маленькі опеньки залиште для маринування або посмажте їх зі сметаною (ммм слинки потекли). А з великих і переросли, приготуємо смачну ікру.
2. Відварюємо опеньки в підсоленій воді, з додаванням лаврового листа 30-40 хвилин. Зливаємо воду через друшляк і промиваємо опеньки під струменем води.
3. Моркву і цибулю почистити. Нарізати. Пасерувати на рослинній олії, до появи рум'янцю.
4. Пропустити на м'ясорубці смажені моркву з цибулею.
5. Слідом подрібнити в м'ясорубці варені гриби.
6. Змішуємо моркву, цибулю і опеньки. Додаємо сіль і перець за смаком. Викладаємо в казан або каструлю для смаження. На середньому вогні тушкуємо икорку 40 хвилин, регулярно перемішуючи.
7. Розкладаємо по стерилізованих банках, залишаючи 1 см. До горлечка.
8. Простір, що залишився заллємо рослинним маслом. Так в банку не залишиться повітря а, отже, збільшиться термін зберігання продукту. Закочує банки. Зберігаємо в холодильнику.
Смачна ікра з грибів на зиму готова
Смачного!
Рецепти і правила зберігання
Перш ніж готувати ікру на зиму, прочитайте правила зберігання заготовок. Щоб не заразити себе і близьких на ботулізм.Пам'ятайте, що ботулізм розвивається саме в грибний консервації, за статистикою 80% паличок було виявлено саме там. Найпоширеніша причина появи бактерій ботулізму – потрапляння землі в банки разом з опеньками, лисичками і т.д.Щоб уникнути цього, потрібно:- В першу чергу ретельно готувати продукти, а так само піддати закачування обробці високими температурами.
- По-друге, зберігання закруток з грибами має відбуватись за правилами! Тобто, температура повинна бути максимум +10 градусів, так як ботуліна починає запускати свої щупальця в консервацію при +30 градусах.
Ікра грибна «збірна» рецепт через м'ясорубку
- Лук – 2 штуки середнього розміру.
- Гриби, беріть різні, близько 3 видів, можна і більше – 1 кілограм. Білі і лисички, опеньки.
- Мелений перець, чорний – 1 чайна ложка.
- Сіль – 2 столових ложки.
Ікра з білих грибів на зиму рецепт через м'ясорубку
- Білі гриби – 1 кілограм. З розрахунку на 4 півлітрові банки.
- Лук – 5 штук великого розміру.
- Соняшникова олія – 10 столових ложок.
- Укусу (6%) – 4 столових ложки.
- Вода – близько 1 літра.
- Кропу і петрушка, або інша улюблена зелень – підлогу пучка.
Грибна ікра з овочами через м'ясорубку рецепт на зиму
- Печериці або опеньки – відмінно підходять. Потрібно 1 кілограм.
- Лук – 3 штуки великого розміру.
- Морква – 200 грам.
- Оцет (9%) – 1 чайна ложка.
- Олія соняшникова – 20 мілілітрів (1 склянка).
- Перець чорний і сіль.
Ікра з грибів з томатами рецепт через м'ясорубку на зиму
- Білі, опеньки, лисички – 1 кілограм.
- Лук – 300 грам.
- Помідори – 300 грам.
- Соняшникова олія.
- Перець мелений чорний і сіль.
Грибна гостра ікра
- Білі гриби – 3 кілограми.
- Перець гострий, червоний – 3 стручки.
- Рослинна олія – для обсмажування.
- Часник – 1 головка.
- Сіль і чорний мелений перець, сушена зелень, коріандр в зернах.
Рецепти приготування грибної ікри на зиму
Гриби – це не тільки корисно, але й дуже смачно. Приготувати грибну ікру на зиму не так вже й складно. Тим більше що для її приготування підходять практично будь-які їстівні грибочки. Так що необов'язково бути завзятим грибником і йти в ліс. Можна просто в найближчому магазині купити звичайні печериці та приготувати з них смачну закуску.Грибну ікру можна додавати в різні страви, а також використовувати як начинку для пирогів, робити з них ароматні вареники, подавати в якості закусок і гарнірів.
Попередня підготовка продуктів
Щоб приготувати смачну і якісну ікру з грибів на зиму, слід дотримуватися деяких правил, які допоможуть зберегти продукт і не зіпсувати смак кінцевого результату. Адже порушення будь-яких санітарних або інших норм може призвести до небажаних наслідків. І здуття банки в цьому випадку є не найсумнішим.Перед тим як почати готувати ікру з грибів, необхідно:- Добре і уважно відчистити і перебрати підготовлене сировину. Навіть якщо воно куплено в магазині, а не зібрано в лісі.
- Відібрані для приготування страви продукти замочити в розчині з теплої води, лимонного соку і солі на дві години. Співвідношення розчину становить на 1,5 л води – 10 г солі і 35 мл лимонного соку.
- Кращим варіантом для приготування страви є такі гриби, як шампіньйони, білі гриби, підосичники, підберезники. Підійдуть і будь-які інші їстівні.
- Так як готується ікра, всі продукти необхідно подрібнити. Підійде блендер або м'ясорубка.
- Банки і кришки для заготовок повинні бути простерилізовані.
- Зберігається продукт тільки в прохолодному і темному місці.
Печериці в банку
Ікру з печериць можна приготувати різними способами. В одному випадку гриби відварюються, в іншому обсмажуються. З смаженими грибами ікра виходить більш насиченою за смаком і ароматом. А готувати страву зі свіжого або замороженого сировини – не має ніякого значення.Щоб приготувати за цим рецептом грибну ікру з свіжих грибів необхідно запастися такими продуктами:- Печериці.
- Морквина.
- Ріпчаста цибуля.
- Спеції за смаком.
- Сушені пряні трави.
- Оцет столовий.
- Масло рослинне.
Після того як сировину для ікри буде добре промиті і просушено, його потрібно порізати на шматочки для обсмажування. Підготувати моркву і цибулю. Морквину натерти, цибулю порізати довільно. На сковороді з рослинним маслом обсмажити овочі до напівготовності. Додати до них порізані гриби. Добре перемішати. Гасити на повільному вогні 8 хвилин. Додати спеції, трави. Витримати на вогні ще 5 хвилин. Отриману суміш остудити.Зайву рідину видалити, що залишилася масу подрібнити блендером або м'ясорубкою. Для збереження отриманого страви в ікру додати оцет. Закупорити в підготовлені банки, зберігати в холодному і темному підвалі або в холодильнику.
Ікра з білих грибів на зиму
Білий гриб ідеально підходить для грибної ікри на зиму. Рецепт приготування цієї страви простий, але займає по часу куди більше, ніж просто посмажити гриби. Набір продуктів для цієї заготовки практично такий же, як і для ікри з печериць. Тільки тут «цвях програми» білий гриб.Грибну масу ретельно перебрати, перемити. У каструлю з холодною водою викласти підготовлені гриби, посолити. Варити при слабкому кипінні до готовності продукту. Зазвичай на це йде від 20 до 35 хвилин. Відкинути масу на друшляк, злити зайву рідину.Підготувати моркву і цибулю. Пасерувати порізані овочі на сковороді з високими краями, додавши трохи рослинного масла.Остигнули варені гриби подрібнити і з'єднати з овочами. Додати спеції, приправи. Гасити при частому помішуванні 1,5 години. За кілька хвилин до готовності влити оцет.Готову грибну суміш розкласти по чистих банкам, закатати і прибрати в прохолодне місце. Така заготовка – відмінна начинка для майбутніх рулетів, тарталеток, здобних пиріжків.Заготівля з груздів
Грузді у всіх грибників користуються особливим попитом. Цей гриб можна солити, маринувати, сушити. У будь-якому вигляді він дуже смачний. Але виявляється, з цих грибів можна також приготувати і ікру. І вона виходить не менш смачною, ніж з будь-якого іншого гриба.Приготоване за цим рецептом страва виходить смачним. З нього можна приготувати різні бутерброди або подати до гарніру. Слід запастися наступними продуктами:- Солоні грузді.
- Одна морква.
- Ріпчаста цибуля.
- Кілька зубків часнику.
- Винний оцет.
- Цукор.
- Зелень.
- Масло рослинне.
Закуска з сушених опеньків
Приготувати смачну закуску можна і з сушених грибів. Так що не варто переживати, якщо грибний сезон закінчився, а баночки з ароматною ікрою у вас немає. Ніжна і відмінна закуска виходить із сушених опеньків.Попередньо їх необхідно замочити в теплій воді на 2 години. Коли продукт стане м'якше, його потрібно процідити, злити всю воду. Підготовлені опеньки подрібнити. На сковорідці обсмажити цибулю з додаванням рослинної олії. Перекласти до обсмаженої цибулі подрібнені опеньки, додати спеції за смаком, сік з одного лимона. Гасити при частому помішуванні 20 хвилин. Подавати як самостійне готову страву або можна використовувати для приготування різних грибних соусів, заправок для супів.Свіжі, солоні і сушені гриби
По суті, рецепти ікри з грибів на зиму схожі один на одного. Різницю становлять лише стан грибів та зміст страви. Десь для аромату додається часник і ароматні трави, а десь обходиться і без них. Для тривалого зберігання продукту необхідно додати оцет, А якщо блюдо використовується відразу, то можна обійтися і без нього.Якщо блюдо готується з свіжих грибів, то їх неодмінно обсмажують до готовності. Ікра з варених або солоних грибів спочатку подрібнюється, а потім обсмажується. Сушені продукти обов'язково потрібно замочити в теплій воді для розм'якшення, а вже потім подрібнювати і обсмажувати. Зберігаються закупорені банки з грибною закускою тільки в прохолодному місці.Як приготувати грибну ікру з варених грибів
У зимову пору року дуже швидко розходяться заготовки, зроблені своїми руками. В основному це варення і консервовані овочі. Однак не менш популярна і ще одна хороша заготовка на зиму – це грибна ікра з варених грибів. Обов'язково спробуйте приготувати цю закуску, адже вона має дуже незвичайний смак. Є кілька простих рецептів приготування цієї ікри без особливих витрат.
ікра асорті
Для приготування цієї ікри підходять будь-які гриби:Перед початком приготування закуски необхідно правильно обробити гриби:Рецепт грибної ікри на зиму дуже простий. Для її приготування знадобляться такі інгредієнти:- Грибне асорті – 1,5-2 кг.
- Петрушка – 100 г.
- Цибулини дрібних розмірів – 10 шт.
- Кріп – 80 м
- Рослинна олія – 300 мл.
- Кінза – 50-60 м
- Яблучний оцет – 120-130 мл.
- Сіль – 35-40 м
- Вода – 2,5 л.
- Очистіть гриби і наріжте їх.
- Варіть протягом 40 хвилин і прибирайте пінку.
- Злийте воду і пропустіть гриби через м'ясорубку.
- Почистіть цибулю і наріжте його на максимально дрібні шматочки.
- Обсмажте його на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки.
- Пропустіть смажену цибулю через м'ясорубку.
- Промийте зелень, висушіть її і дрібно порубати.
- Змішайте цибулю, гриби і зелень до однорідної маси. Додайте до неї оцет і рослинне масло.
- Розкладіть ікру по простерилизованнимбанкам.
Закуска з опеньків
Ця закуска має не тільки приголомшливий смак, але і незвичайний колір, завдяки помідорів, які входять до її складу. Рецепт ікри з опеньків на зиму вимагає не надто багато продуктів:- Опеньки – 2 кг.
- Томатна паста – 50 мл.
- Чорний перець горошком – 10-12 шт.
- Помідори – 1 кг.
- Ріпчасту цибулю – 1 кг.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 15 м
- рослинне масло – 250-300 мл.
- У підсоленій воді зваріть гриби.
- Промийте помідори, обшпарте їх окропом і зніміть з них шкірку.
- Очистіть цибулю і максимально дрібно наріжте його.
- Овочі і гриби необхідно подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Після чого необхідно перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.
- Помістіть цю суміш в каструлю, і додайте до неї сіль, томатну пасту, рослинне масло і цукор.
- Все ретельно перемішайте і поставте каструлю на повільний вогонь.
- Протягом години тушкуйте ікру, періодично помішуючи її.
- У стерилізовані банки покладіть горошки перцю і розподіліть по ним готову закуску.
Рецепт із сушених грибів
Ця закуска є дуже смачною і оригінальною. Її можна подавати до столу відразу ж після приготування. Ікра з сухих грибів по консистенції нагадує паштет і має незвичайний аромат. Її можна мазати на хліб, а також додавати в піцу і пиріжки. Для її приготування вам знадобляться наступні продукти:- Сухі гриби – 300 г.
- Оцет – 1 ст. л.
- Цибулини середніх розмірів – 4 шт.
- Сіль і спеції – на ваш розсуд.
- Зелена цибуля – 4 пучка.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Нежирне молоко – 100-120 мл.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Залийте сушені гриби холодною водою і залиште на 6-7 годин. Коли вони значно збільшаться в обсязі, потрібно почати їх варити в підсоленій воді.
- Після того як гриби зваряться, необхідно залити їх молоком і залишити на 35-40 хвилин.
- Очистіть цибулю і подрібніть його. Одну цибулину обсмажити на олії, а решта залишити сирими.
- Злийте молоко з грибів.
- Змішайте гриби з смаженою і сирим луком в блендері.
- В отриману суміш додайте оцет, сіль, цукор і оливкове масло. Ще раз все ретельно перемішайте.
- При подачі до столу можна прикрасити цю закуску улюбленої зеленню.
стерилізація банок
Для того щоб грибну ікру можна було зберігати всю зиму, необхідно правильно простерилізувати банки.Спочатку слід оглянути тару на наявність тріщин або відколів. Відколи призведуть до зриву кришки, а тріснути банку може лопнути, якщо в неї налити окріп.Потім потрібно промити банки з порошком в гарячій воді. Витерти їх рушником і залишити на якийсь час, щоб вся волога випарувалася. Стерилізувати потрібно саме сухі ємності.Найпростіший спосіб стерилізації – кип'ятіння банок в каструлі. Оптимальний час – 15 хвилин. Необхідно покласти на дно каструлі дерев'яну дощечку і поставити на неї банки. Між ними необхідно прокласти марлю, щоб вони не торкалися одне одного. Вода повинна покривати банки до плічок, але не потрапляти всередину.
Корисні поради
Кілька корисних порад про те, як зберігати цю закуску, а також зробити її ще більш смачною і апетитною:- Щоб це блюдо не позначалося на фігурі, додавайте в нього пісне рослинне масло.
- Якщо ви готуєте ікру з умовно-їстівних грибів, необхідно замочити їх у воді з лимонною кислотою і сіллю.
- Перед тим як готувати ікру, гриби необхідно варити протягом 40 хвилин.
- Відкриту ікру з грибів можна зберігати в холодильнику не більше 5 діб.
- Якщо ви збираєтеся зберігати ікру в теплі, рекомендується закривати її металевими кришками, а в інших випадках – капроновими.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами