здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
Ірга ягода.
ірга ягода скасована на смак і настільки ж корисна для організму. Чудовий продукт для здорового харчування ірга ягода.
Глікемічний індекс ірги низький – 20.
Калорійність ірги – 45 ккал в 100 грамах продукту.
Харчова цінність ірги в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 0 грамів; вуглеводи 12 грамів.
Містить вітаміни: А, В, С, Р.
Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, мідь, фосфор, кобальт, свинець, клітковину, пектини, каротин, цукру, дубильні речовини і органічні кислоти.
Ірга є потужним антиоксидантом, підвищує імунітет людини, захищає клітини від старіння і новоутворень, протидіє важким поразок нервової системи та несприятливого впливу зовнішнього середовища, виводить з організму солі важких металів, токсичні і радіоактивні речовини, знижує вміст «поганого» холестерину в крові.
ірга ягода
зміцнює стінки кровоносних судин і підвищує їх еластичність. Вона корисна при атеросклерозі, серцево-судинних захворюваннях, Захищає від інфаркту міокарда і варикозного розширення вен.
Ягоди ірги допомагають при авітамінозі, розладах шлунково-кишкового тракту, при захворюваннях ясен, при безсонні. Вони мають протизапальну і заспокійливу дію. Поліпшують зір і зменшують можливість розвитку катаракти.
Свіжий сік ірги зменшує згортання крові і попереджає виникнення тромбозу, надає допомогу при підвищеному артеріальному тиску, ішемічної хвороби серця.
Настій з квіток ірги ефективний при гіпертонічній хворобі і серцевої недостатності.
Відваром кори ірги обробляють рани і опіки для їх загоєння, прополіскують рот і горло при пародонтозі, ангіні, ГРЗ.
Іргу не слід вживати при зниженому артеріальному тиску (гіпотонії) і індивідуальної нестерпності, а також перед виконанням роботи, що потребує підвищеної уваги.
ірга ягода
має вельми приємний солодкий смак і тонкий аромат. Її можна їсти сирий, варити компоти, варення, джеми. З ягід ірги готується мармелад, пастила і зефір, відмінні начинки для тортів, пирогів і ватрушок. Ягоду можна запасати про запас висушуючи або заморожуючи.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами