Як готувати гливи?
Якщо ви вирішили включити в осіннє меню грибне різноманіття, радимо звернути на найбезпечніші і прості в приготуванні види. Звичайно, печериці та гливи не можуть змагатися зі справжніми лісовими грибами, але скласти смачну конкуренцію – цілком. Готувати страви з глив легко і просто, втомлива чистка і довга термічна обробка не потрібні. Сьогодні ділимося з вами рецептом смажених глив з цибулею і зеленню. Рекомендуємо готувати гриби на вершковому або на суміші вершкового і соняшникової олії, щоб отримати незвичайний аромат від поєднання грибів і масла зі справжніх вершків.Щоб приготувати гливи, знадобиться:
- гриби гливи – 500-700 г
- цибуля ріпчаста – 1 середня цибулина
- масло вершкове – 1 ст.ложка без верху
- свіжа зелень + зелена цибуля – маленький пучок
- перець чорний мелений + сіль велика – за смаком.
Рецепт розрахований на 2-4 порції. Час приготування: 30 хвилин.
Рецепт приготування глив
Гриби помити, обсушити рушником, дрібні розрізати уздовж від капелюшки до ніжки, великі – на довгі смужки. Загальну «грибницю» можна обрізати або обробити з особливою ретельністю.Нарізані гриби скласти в миску і залишити на деякий час.
Лук білий або жовтий нарізати і обсмажити до прозорості на половині вершкового масла.
У сковороду до обсмаженої цибулі висипати нарізані гливи, перемішати і смажити на середньому вогні не більше 8-10 хвилин.
У процесі приготування в гриби з цибулею можна додати решту масла. Але цілком можливо, що масло потрібно не все. Зовні готові гливи нагадують гриби опеньки.
Свіжу зелень і зелену цибулю дрібно нарубати і змішати з сіллю.
За хвилину до готовності гливи посипати зеленню, поперчити свіжомеленим перцем і сіллю за смаком.
Обсмажені гриби подати відразу після приготування порційно.
Як гарнір відмінно підходить відварений рис або печена картопля. Рекомендуємо картопля в фользі: бульби помити, обсушити, кожен окремо загорнути у фольгу, запікати в гарячій духовці при температурі 220-250С протягом 20-30 хвилин, поки на плиті смажаться гриби.
Готувати гливи вас вчила Eva Adamova
Фото автора. копіювання заборонено
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами