Як і скільки варити заморожені креветки?
Креветки – дуже смачні і корисні морепродукти. Зазвичай їх не кожен день можна зустріти на наших столах, тому до приготування креветок потрібно поставитися з усією серйозністю, адже неправильна варіння може перетворити їх в гумове несмачне речовина. Навряд чи якийсь господині хотілося б так зіпсувати продукти. Але як же правильно варити креветки?Як варити заморожені креветки?
Було б несправедливо не відзначити, що деякі вважають за краще взагалі не варити креветки, якщо вони вже піддавалися тепловій обробці. Такі креветки мають рожево-червоний колір і продаються замороженими. Але, якщо ви все-таки плануєте їх відварити, то дійте так:- Разморозьте креветки. Найкраще це робити на повітрі, а не в воді, щоб вони не втратили свої цінні речовини і не наситилися зайвої вологою;
- Закип'ятіть воду. Її повинно бути приблизно в два рази більше, ніж самих креветок, але це не сильно принципово;
- Додайте приправи. Воду потрібно посолити з розрахунку на півлітра води близько чайної ложки солі. Поперчити – на це ж кількість води в два рази менше перцю-горошку. Додати кілька листочків лавра і чайну ложку лимонного соку;
- Висипати креветки. Розморожені і неочищені креветки висипаємо в киплячу воду, накриваємо кришкою і засікаємо час. Скільки варити заморожені креветки? Для невеликих креветок маркування 90/120 досить 2-х хвилин, для більш великих 70/90 – 3-х хвилин, для тигрових – 5 хвилин. Маркування показує, яка приблизно кількість однакових креветок присутній в кілограмі;
- Вийміть креветки. Вилучити морепродукти з каструлі легко за допомогою шумівки. Рекомендується відкидати креветки на друшляк, щоб зайва волога самостійно пішла;
- Очистіть. Креветки необхідно очистити, видаливши голову і панцир. Робиться це дуже швидко. Правда, чим більше креветки, тим швидше ви зможете їх почистити;
- Використовуйте. Якщо ви будете подавати креветки в чистому вигляді, то їх потрібно скропити лимонним соком і приготувати до них відповідний соус. У разі, коли креветки призначені для певного блюда їх слід використовувати згідно з рецептом.
Поради по варінні креветок
- Замість води можна використовувати пиво або молоко. В цьому випадку креветки матимуть пікантний неповторний смак. Такі креветки краще використовувати як самостійну страву;
- Креветки можна варити в мікрохвильовій печі. В цьому випадку необхідно додати до них трохи рослинного масла, приправи і мінімальна кількість води – її рівень не повинен бути вище рівня самих морепродуктів. Час приготування – 7 хвилин;
- Креветки можна варити в скороварці, мультиварці і пароварці. Кількість води і приправ в цьому випадку є незмінним, а час залежить від встановленого режиму.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами