Як консервувати гіркий перець без стерилізації, консервування гострого перцю
ЗнанняПротестант
Все про все
Гіркий перець на зиму
Маринований гострий перець – рецепт приготування стручкового перцю на зиму
Набір продуктів розрахований на 3 літрові банки перцю. Або на 6 півлітрових – як вам зручніше.Сіль використовувати кам'яну. У мелкопомолотого «Екстра» прибрані всі корисні мікроелементи, це голий NaCl, користі від якого нуль. Крім того, «Екстра» легко пересолити будь-який продукт, солоність її в 1,5 рази вище кам'яної солі.
Застосування кам'яної, але йодованої солі розм'якшує м'якоть перчиком, робить її слизькою.Якщо крім кореня хрону застосовуються ще й листя, після ретельної їх промивання слід ще й обдати їх додатково крутим окропом. Листя укладають на дно банки, під перець.
- Перець гострий в кількості, достатній для 1 трилітрової банки не доверху (використовуйте її як мірку);
- 3 літри води;
- сіль кам'яна, нейодовану, 3 столових ложки без гірки;
- Оцет столовий 9% – 3 столових ложки;
- Цукор 3 столові ложки;
- Спеції (за бажанням): часник 6-9 зубчиків, листя вишні і смородини, кріп з «парасольками», запашний горошок, гвоздика, корінь хрону (можна і листя).
2. Банки з кришками вимити з содою, простерилізувати. На кожні дві банки краще приготувати три кришки – на випадок перекосу однієї при закатку.3. Закип'ятити майбутній маринад з сіллю і цукром.
4. Розкласти по стерилізованим банкам стручки і спеції.
При цьому корінь хрону краще не натирати на тертці і не дрібнити ніяким іншим чином, а просто поскоблить ножем, очистивши його від шкірки і зберігаючи цілим. На банку кладуть 1 невеликий корінець хрону.
5. У попередньо нагріті банки заливають киплячий маринад. Потримати 5 хвилин. Вилити назад в каструлю, знову закип'ятити, знову залити. Операцію повторити 3-4 рази.
6. Додати в банки оцет, після закачування перевернути кілька разів для рівномірного розбіжності оцту, закутати ковдрою, залишити на 12 годин.
Рецепт гіркого стручкового перцю на зиму – пальчики оближеш
Перець з мінімальною термічною обробкою і мінімальної же стерилізацією, тому так важлива ретельна промивка всіх його компонентів.Після другого кип'ятіння води, коли вона, в результаті додавання солі, цукру і спецій, перетворюється в маринад, також не слід кип'ятити всі складові в маринаді занадто довго, і обов'язково прикривати каструлю кришкою – інакше оцет частково випарується, а часник втратить смак і гостроту.Складові цього рецепта дані на 1 літрову банку:При потребі помножте кількість всіх інгредієнтів на той обсяг, який вам потрібен. перець гострий, червоний або зелений) – до 100 г;- перець духмяний – 3 горошинки;
- цукор-пісок – 2 стол. ложки;
- сіль – 1 стол. ложка без гірки;
- 9% оцет – 50 гр;
- 1 літр води;
- часник – 1-2 зубчики.
2. Укласти в будь-яку скляну ємність об'ємом до літра, залити окропом.
3.Через 15 хв. воду злити назад в ємність, де вона кип'ятилися, додати в неї сіль, цукор, горошинки перцю і очищені часникові зубки.
4. Кип'ятити 5-7 хвилин, влити оцет і залити повчання маринадом попередньо укладені в банку перці.
5. Кришку для закачування обдати окропом, закрутити, банки перевернути і залишити під ковдрою до тих пір, поки вони повністю не охолонуть.
Заготовляємо гіркий перець на зиму без стерилізації:
В такому рецепті зрізається тільки частина плодоніжки зі стеблом – насіння залишаються в «тілі» перчика. А з усього розмаїття спецій застосовується сама, мабуть, скромна з них – лавровий лист.Це класичний рецепт без сторонніх присмаків, в максимальному ступені зберігає гірко-пекучий смак перцю Чилі.
- 3-хлітровую трохи неповна банку (як мірка) перчика чилі, наповнена по вінця
- 3 столові ложки крупної солі
- 9 столових ложок цукру
- 6-8 середніх листків лавра
- оцет 70% з розрахунку 1 неповна чайна ложка на банку з перчиками (на літрову – повну, але не до країв)
- 3 літрових банки. Або 4 по 0,75 літра. Або 6 по 0,5 літра.
1. Відрізають самий кінчик з плодоніжкою, не чіпаючи насіння. Тіло перцю тільки надрізається уздовж на 2-3 см.
2. Перчики «стоячи» кладуться в банки.3. Варять маринад, розмішавши в ньому поки тільки цукор і сіль.
4. Заливають маринад поле закипання в банки, банки прикривають кришками, дають трохи (5-6 хвилин) охолонути.5. Зливають з банок маринад назад в каструлю, кидають туди лавровий лист, знову доводять до кипіння.6. У банки тим часом заливають оцет.
7. Покіпевшій 2-3 хвилини з лавровим листом маринад знову заливають в банки з перцем, закочують і ставлять догори дном до повного охолодження, укривши чимось теплим (шуба, ковдру).
Як солити гострий перець на зиму? покроковий рецепт
У солоного перчика не такий пікантний смак, як у маринованого – але зате в ньому максимально зберігається його природний аромат. Для такого способу заготовки краще брати суміш перців різного забарвлення: зелені, червоні, білі, помаранчеві. Найпекучіші з них, як правило – яскраво-червоні і помаранчеві.Їх вводять до складу соління в пропорції приблизно 1: 1 (крім пекучого червоного або оранжевого – вони беруться з розрахунку 1-2 перчика на банку. Солоний готовий перець з такою заготовки гурмани і просто любителі взимку вони будуть їсти його «живцем», нічим не розбавляючи. правда, попередньо його потрібно трохи вимочити в прісній теплій воді – бо засолювання ведеться все-таки в перенасиченому розчині солі.Якщо ж є проблеми зі шлунком, то соління використовують просто для заправки страв, надаючи їм додаткову пікантність.Зокрема, без такого перцю не обійтися в приготуванні класичного грузинського супу харчо.Як неострого перцю зазвичай беруть світло-зелений або білий дунганский перець, або Цицак.
- 2-3 кілограми перців всіх видів
- вода – 3 літри
- 1 сире яйце як індикатор солоності
- Сіль – до спливання яйця
- Цукор – 3 столові ложки
2. У краном перці роблять кілька надрізів або проколів3. У каструлі з теплою водою розводять спочатку цукор, а потім починають розчиняти сіль, завантажуючи її столовими ложками і періодично перевіряючи сире яйце на потопляемость.
Коли спливе – розчин солі, або тузлук, готовий.
4. Укласти перчики вертикально в чисто промиті банки (можна не стерилізувати, сіль сама по собі виступає в ролі потужного консерванту). На кожні 8-12 білих і зелених перчиком – 1-2 яскраво-червоних.
5. Прикрити кришками, залишити на 3-4 години. За цей час тузлук проникне крізь порізи або проколи, а рівень його в банках за рахунок цього знизиться на 1,5-2 см. Відсутній розсіл – долити.
6. Потім банки можна наглухо закатати і поставити на зберігання в прохолодне місце.
Гострий маринований перець на зиму – простий рецепт
Відмінність цього виду маринованого гострого перцю – наявність в складі рецепта рослинного масла. При цьому є цікавий смаковий ефект від часу введення масла в маринад: при додаванні його в окріп, ще без солі, цукру і спецій, смак маринованого перцю виходить жорстким, без смакових відтінків, і гострішим.Їли ж масло додано в уже уварений зі спеціями і оцтом маринад або безпосередньо в покладений в банки перець, то у нього з'являються ніжні смакові відтінки.Для приготування цього маринованого гострого перцю знадобляться:
- Перець пекучий червоний – 2 кг;
- Часник – 6-8 зубчиків;
- Рослинна олія – 2 столові ложки;
- Перець запашний горошком – 5-6 шт;
- Лавровий лист 4-5 середньої величини листочків;
- Сіль кам'яна – 3 стіл. ложки з гіркою;
- Цукор – 5 столових ложок;
- Коріандр (розчавити на великі шматочки) – 1 чайна ложка;
- Оцет 9% – 70 мл.
- Вода 3 літри
1. Ретельно промити перець під проточною холодною водою.
2. Обробити перчики, відрізавши товсту верхню частину із плодоніжкою, вичистивши насіння і розрізавши перці навпіл уздовж.
3. Поставити на вогонь воду, закип'ятити її і запустити в неї сіль, цукор, запашний перець, лавровий лист і коріандр.
Варити на малому вогні 10 хвилин.
4. Обробити перець, покладений в банки, залити киплячим маринадом, потримати в ньому близько 10 хвилин, злити маринад знову в каструлю, швидко довести до кипіння і додати в нього оцет і рослинне масло.5. Повторно залити перці в банках, закриття кришки, залишити остигати під ковдрою до кімнатної температури.
Відео рецепт маринування стручкового перцю на зиму
для тих хто не люіт читати, я пропоную подивитися рецепт приготування гострого перцю в відео форматі, в якому так само все докладно описаний весь процес приготування. Приємного перегляду!Язвенникам і іншим шлунково-кишковим страждальцям дійсно можна тільки поспівчувати: вони позбавлені цілого всесвіту смакових відчуттів, які може дати додавання до риби, м'яса і овочів цього пекучого, пристрасного овоча. «Пристрасний» вжито не випадково – пекучий перець Чилі і його побратими всіх сортів є відмінним афродизіаком – речовиною, що підвищує лібідо як у чоловіків, так і у жінок. Крім того, він містить ендорфіни, гормони радості.А щодо хворих на виразку шлунку … один з героїв роману «Мертва зона» С.Кінга, шериф невеликого містечка, говорив: «Мені ж не можна Чилі. Виразка, як ви знаєте. Але іноді йду в тратторію старого Мануеля, замовляю повну миску і … Так, моя виразка закочує мені істерику, але я її просто посилаю! »Бажаємо вам не хворіти. І радіти життю – в тому числі і за допомогою вживання в їжу маринованого пекучого перчика.Автор публікації
не в мережі 2 дняТимур Раїм
> Гіркий перець без стерилізації на зимуГіркий перець на зиму: 6 пекучих рецептів
Заготовлюється гіркий перець на зиму в основному для його подальшого додавання в різні страви. Найчастіше стручки доповнюють супи, другі страви, соуси, салати, а деякі гурмани додають цей овоч навіть в напої. Гіркий перець добре піддається консервації, тому існує величезна безліч рецептур, за якими можна робити його маринування. Кращі з них представлені нижче.Консервування гострого перцю на зиму
Для того щоб заощадити час на чищенні та нарізанні стручків гіркого перцю, його можна замаринувати цілком. Така заготовка стане відмінним доповненням друге жирних страв.Для її приготування потрібно:- 350 грам гірких перцевих стручків;
- 100 мілілітрів виноградного оцту;
- 1 часникова головка;
- 3 кропові гілки;
- 3 гілки кінзи;
- 1 гілка м'яти;
- 500 мілілітрів питної води;
- 1 десертна ложка кам'яної солі;
- 2 десертні ложки насіння коріандру;
- 2 десертні ложки цукру;
- 2 лаврові листки;
- 2 гвоздики;
- 8 горошин суміші перців;
- Червоні стручки миються під проточною водою, а потім проколюють за допомогою зубочистки в районі плодоніжки. Цей крок ні в якому разі не можна пропускати, щоб не допустити зайвого скупчення повітря в перці.
- Зелень омивається під прохолодною водою, листочки відокремлюються від гілок.
- Часникова головка розбирається на дольки.
- Стручки перекладаються в каструлю, заливаються тільки що скипіла водою. Потім ємність закривається і залишається в такому стані на 5 хвилин.
- Потім рідина зливається в раковину, а чилі заливається свіжим окропом. Подібна процедура повторюється 5 раз.
- В іншу ємність вливається вода, всипається цукор, сіль, перець горошком, коріандр, лавровий лист, гвоздика, часникові часточки і зелень.Маса перемішується і доводиться до кипіння.
- Після закипання води в неї вливається оцет, і маса вариться ще 3 хвилини.
- Далі маринад знімається з вогню, накривається кришкою і залишається на 15 хвилин.
- У стерилізовані банки укладається зелень і часник з маринаду, на цю основу викладаються чилі, а на них укладаються всі спеції, які брали участь в варінні маринаду.
- Заготівля до країв заливається маринадом, перці злегка приминаються за допомогою вилки.
- Далі банку слід закатати, перевернути і укутати теплою матерією на 1 добу.
- Зберігається така заготовка в темному прохолодному місці. Вживати в їжу закуску слід не раніше, ніж через тиждень.
- кіло чилі;
- 1 літр питної води;
- 8 обідніх ложок цукрового піску;
- 3 обідні ложки солі;
- 200 мілілітрів 9% оцту.
Законсервувати чилі цілком можна простим рецептом
- Овоч омивається, сушиться, проколюється наскрізь біля плодоніжки зубочисткою.
- В окремій каструлі готується маринад: вода змішується з цукровим піском, сіллю і оцтом.
- Чилі розкладається по заздалегідь стерилізованих банках і злегка утрамбовується.
- Стручки заливаються крутим окропом, витримуються в ньому 15 хвилин, а потім рідина зливається в раковину.
- Після цього заготовка заливається доведеним до кипіння маринадом.
- Закуску необхідно відразу закривати.
- Банку перевертається догори ногами, обертається теплим рушником і залишається на добу.
Гіркий перець на зиму: рецепт по-вірменськи
Ще один смачний рецепт – чилі по-вірменськи.Цікаво, що рецептура цієї закуски вже багато років зберігає список необхідних інгредієнтів:- 3.5 кіло гіркого перцю;
- 5 часниковий зубків;
- 0.5 літра олії;
- 0.5 літра води;
- 90 мілілітрів 9% оцту;
- 100 грам цукру;
- 4 обідні ложки солі.
Ще один смачний рецепт – чилі по-вірменськиГострий перець можна приготувати за такою технологією:
- Чилі миється, сушиться, відварюється в киплячій воді протягом 3 хвилин, відкидається на друшляк і відразу ж перекладається в крижану воду, після чого з його м'якоті знімається шкурка.
- В окремій ємності з водою змішується цукровий пісок, сіль, масло і оцет. Отриманий маринад доводиться до кипіння.
- У киплячу рідину опускається очищений перець на 2 хвилини.
- Часник нарізається тонкими скибочками, укладається на дно банки.
- Пекучий перець розкладається по ємностей.
- Все заливається маринадом і прикривається кришкою.
- Банки ставляться в каструлю для стерилізації та термічно обробляються протягом 50 хвилин при температурі в 50-60 градусів.
- Заготовки закочуються і прибираються в темне місце.
Гіркий перець на зиму по-грузинськи
Приготований на зиму гіркий перець по-грузинськи підкорить будь-якого своїм привабливим ароматом і пряно-гострими смаковими якостями.Консервування потребують наявності наступних продуктів:- 4 часникових зубки;
- 500 грам гіркого перцю;
- 2 гвоздики;
- кілька гілок базиліка;
- 3 горошини чорного перцю;
- 2 листка хрону;
- 4 десертній ложки солі;
- 2 обідні ложки цукру;
- 1 десертна ложка 9% оцту.
Приготований на зиму гіркий перець по-грузинськи підкорить будь-якого своїм привабливим ароматомМаринування відбувається в такий спосіб:
- Стручки миються, обсушують. Від їх м'якоті відрізаються сухі хвостики.
- У чисту суху банку укладаються всі прянощі, а також нарізаний маленькими шматочками лист хрону.
- Потім до плічок ємності закладаються стручки.
- У банку заливається тільки що скипіла рідина, ємність прикривається кришкою і настоюється протягом 30 хвилин.
- Отримана рідина зливається в каструлю, змішується з сіллю, цукром, доводиться до кипіння.
- Заготовки заливаються отриманим маринадом на 10 хвилин.
- Потім маринад знову зливається, кип'ятиться і знову вирушає до перцям.
- Процедура повторюється ще раз, але перед тим, як залити рідину в банки, в неї слід додати оцет.
- Ємності закочуються, остуджуються.
Маринований гіркий перець без стерилізації
Знизити гостроту, а також додати пікантність блюду можна за допомогою меду. Чилі з медом – контрастне поєднання, яке стане відмінною закускою на святах, а також на столі під час буденного вечері.Для того щоб приготувати таку закуску в домашніх умовах, потрібно:- 3 кіло гострого перцю;
- стакан 9% оцту;
- 2 обідні ложки зацукрованого меду.
Знизити гостроту, а також додати пікантність блюду можна за допомогою медуКонсервація відбувається в такий спосіб:
- Овочі омиваються, укладаються в помиті скляні ємності разом з плодоніжками.
- Мед розчиняється в оцті.
- Стручки заливаються медовим маринадом.
- Ємність потрібно просто закрити кришкою і поставити в холодильник.
Пекучий перець на зиму: рецепт з цибулею
Особливою популярністю користується простий рецепт приготування маринованого пекучого перцю з цибулею під салат «Вогник». Для нього знадобиться:- 10 зелених стручків гіркого перцю;
- 10 чилі;
- 5 часниковий зубків;
- 4 цибулини;
- 2 лаврові листки;
- 2 склянки 5% оцту;
- 2 десертні ложки цукру;
- 1 десертна ложка орегано;
- 2 десертні ложки солі.
- Зелений і червоний перець миється, чиститься, нарізається кільцями.
- Часник і цибуля звільняються від лушпиння.
- Часник пропускається через м'ясорубку.
- У сковороду наливається оцет, в нього всипається сіль, цукор, орегано, лаврові листки. Все перемішується і підігрівається до повного розчинення цукрових і сольових гранул.
- Лук нарізають півкільцями.
- Часник, цибуля та перці змішуються, а потім заливаються отриманим маринадом. Вся маса ретельно перемішується і розподіляється по стерилізованих банках, закривається кришкою.
Гіркий перець на зиму: рецепти приготування на будь-який смак. Маринування, консервування без стерилізації. Заготівля по-вірменськи, грузинськи.
Читайте також:
Як сушити болгарський перець в домашніх условіяхСладкій болгарський перець, завдяки своєму смаку і багатому складу …Особливості підготовки трав'янистих відовК холодів півонії потрібно підготувати грунтовно. Досвідчені садівники рекомендують просто дотримуватися деяких …Скляні банки скляні банкіВо-перше банки скляні не відрізняються високою вартістю. Що для невеликої особливо актуально. …Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами