Written by admin on 2020
Як маринувати гриби королівські опеньки рецепти домашніх заготовок
Від ФахівцяМариновані королівські опеньки: рецепти заготовок
Чешуйчатка золотисті, як і звичайні опеньки, зустрічаються на пнях, загиблих деревах і гілках. Королівські опеньки також ростуть цілими сім'ями, що полегшує роботу грибника під час збору врожаю цих плодових тіл.
Чи можна маринувати гриби королівські опеньки?
Дані гриби мають чудові смакові якості, тому їх можна використовувати для приготування самих різних блюд і домашніх заготовок на зиму. Особливо, багато господинь віддають перевагу маринованим королівським опеньки. Це дуже ефективний спосіб переробки для врожаю таких плодових тел. А крім того, вони чудово гармонують зі смаженою картоплею, овочами і м'ясом. Їх можна додавати в супи, соуси і салати.Але чи можна маринувати королівські опеньки, враховуючи, що вони відносяться до умовно-їстівних грибів? Так, можна, проте необхідно враховувати деякі особливості його попередньої обробки. Справа в тому, що на відміну від звичайних опеньків, королівські потрібно відварювати в 2 рази довше. Візьмемо наприклад опеньки осінні, для яких час термічної обробки коливається від 15 до 25 хв. Деякі господині іноді і зовсім не відварюють їх, а просто вимочують і готують. Однак для чешуйчатка золотистої процедура теплової обробки є обов'язковою і повинна становити не менше 60 хв.Рецепт, як маринувати королівські опеньки
Рецепт маринованих королівських опеньків включає в себе також чистку і вимочування перед відварюванням. Хоча треба сказати, цей процес важливий не тільки для маринування, але і для інших способів переробки.Отже, необхідно зрізати на кожному грибочки нижню частину ніжки, взяти суху кухонну губку і протерти капелюшки від лусочок. Крім того, слід акуратно ножем видалити «кільце-спідничку». Потім грибочки викласти в тазик з підсоленою водою (1 ст. Л. На 1 л води). Потримати близько 30 хв, промити під краном і відправити в каструлю з киплячою водою. Королівські опеньки краще відварювати в кілька підходів – приблизно 3 рази по 20 хв. При цьому кожен раз необхідно міняти воду на нову. Після таких «ритуалів» продукт можна вільно вживати в їжу, готуючи різні ласощі. Зокрема, можна ознайомитися з тим, як маринувати гриби королівські опеньки. Відзначимо, що це дуже вигідна закуска для святкового застілля.Багатьом господаркам смачно маринувати королівські опеньки допомагає рецепт, який вважається класичним. Після ретельної обробки, включаючи відварювання, гриби відразу можна викласти в скляні баночки. Якщо ви хочете заготовити опеньки на зиму, тоді банки разом з кришками потрібно попередньо простерилізувати. А тим часом потрібно приготувати маринад: на 1 кг плодових тіл слід взяти 600 мл очищеної води. Закип'ятити її і ввести по 2 ст. л. солі, цукру і 9% оцту. Додати 10-13 горошин чорного перцю, пару гілочок гвоздики і 4-5 лаврових листочків. Додати 3 роздавлений зубчики часнику і проварити маринад 5-7 хв. Як далі маринувати королівські опеньки за класичним рецептом? Все дуже просто: необхідно вийшов маринадом залити плодові тіла в банках і закатати кришками. Укутати в ковдру, дати охолонути і винести в прохолодне приміщення.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами